Melyik könnyvvel kezdjem a sort?
Cujo, Állattemető, Ragyogás, A két Rose, Carrie, Tortúra ezeket ajánlanám elsőre. Én imádom a szerző munkáit, rég megvan az összes könyve, már a nagy részét olvastam is, a többi még folyamatban. Az AZ jó könyv, de elsőre nem ajánlanám.
Előbb ismerd meg a stílusát, pár rövidebb klasszikus darabbal, és ha tetszik, utána érdemes a hosszabb könyveit kézbe venni. Persze lehet hogy elsőre is tetszene egy ezer oldalas munkája , ezt nem lehet tudni. 😊
Én az AZnál azt éreztem, hogy nagyon nagyon jó, de ha azt olvastam volna először, nem biztos hogy olyan élményt adott volna mint úgy, hogy már megismertem hogyan ír a szerző.
Ezzel most nem leszek népszerű, de szerintem az AZ túlértékelt könyv, persze jó, de én nálam még a top 30 King-be se férne be. Elsőre nem ajánlanám, mert vannak jobbak, és túl hosszú is.
A Tortúra mondjuk egy nagyon erős könyv, akár kezdhetsz is ezzel, viszont ez nem a szokásos King, mivel nincs benne természetfeletti szál, ami azért jellemző a legtöbb könyvére. Én elsőnek az Állattemetőt vagy a Sorvadj el!-t ajánlom.
Én A tűzgyújtóval kezdtem, de szerintem ha akarod, az Az-t is megpróbálhatod. Bár az tényleg elég hosszú, és lehet, hogy az elején annyira nem fogna meg. Amik még szerintem nagyon jók, az a Ragyogás, A borzalmak városa és az Állattemető.
Nagyon sok jó könyve van, és már egy csomót olvastam tőle. Remélem neked is tetszeni fognak a művei. Jó olvasást! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!