Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Ilyen témákban ismertek...

Ilyen témákban ismertek könyveket?

Figyelt kérdés
Kiskorom óta nagyon szeretek olvasni, szinte csak romantikus könyveket olvasok (főleg Leiner Laura és LOL könyveket). Most viszont úgy döntöttem, hogy esélyt adok a picit komolyabb drámai, horror és fantasy könyveknek is. Nyugodtan írjatok bármit, ami eszetekbe jut:))
2020. szept. 12. 22:33
 1/5 anonim válasza:
82%
Szerintem próbálkozz meg az Éhezők viadalával. Félelmetes, de nem mindig. És van benne romantika is
2020. szept. 12. 22:45
 2/5 anonim ***** válasza:
68%

Én mindig ugyan azt a 2 könyvet ajánlom ilyenkor, de eddig ezek voltak a legjobbak amiket olvastam:

Amy Plum: Álomcsapda - Álomfogó

2020. szept. 12. 23:12
 3/5 anonim ***** válasza:
68%
Az Üvegtrón sorozat.
2020. szept. 12. 23:52
 4/5 anonim ***** válasza:

Sci-fi/horror:

~Lovecraft kb összes novellája

Sci-fi:

~A sci-fi klasszikusai sorozat (Út a csillagokig, Álmok ​a jövőről, A ​seholsincs bolygó, Téridő ​– ugróknak) (szintén novellák)

~Alien / AVP / Predator könyvek. Pl A préda, Árnyékhajsza, a Harag áborúja trilógia, stb (ha a filmeket láttad úgy a legjobbak)

Fantasy:

~Vaják

~Percy Jackson és az olimposziak

2020. szept. 13. 08:35
 5/5 anonim ***** válasza:

Az ifjúsági vonalon haladva:

J. K. Rowling: Harry ​Potter sorozat - ha még nem volt meg

Michael Ende: Momo - gyermeki és csupaszív, fontos mondanivalóval minden korosztálynak

Diana Wynne Jones: A ​vándorló palota

Gail Carson Levine: Elátkozott ​Ella

John Flanagan: Gorlan ​romjai - jó ifjúsági, kevés fantasyvel, fiataloknak jó belépő regény ebbe a világba

Jessica Townsend: Nevermoor

William Nicholson: A ​Szél Dalnoka

Joe Abercrombie: Half ​a King – Az uralkodó - még ifjúsági, de már a komolyabb, kissé kegyetlenebb változatból, de az író más könyveihez képest kismiska és gyengéd

Elszakadva tőle:

Michael J. Sullivan: Trónbitorlók - kezdő fantasy olvasóknak tökéletes ez is, jó bevezető kötet, ráadásul a két főszereplő férfi egyszerűen nagyszerű

Terry Pratchett: Vészbanyák - humoros, a zsáner kifordítása, egy nagyon egyedi írótól, még egyedibb szereplőkkel

Marjorie Liu: Ébredés (Monstress) - képregény, gyönyörű látványvilág, végig színesen

Joe Abercrombie: A ​penge maga - keményebb vizek, csakis nem finom lelkűeknek

Robert Jackson Bennett: Lépcsők ​városa

2020. szept. 13. 08:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!