Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Véletlenül írtam egy könyvet,...

Véletlenül írtam egy könyvet, ti ilyenkor mit szoktatok csinálni?

Figyelt kérdés
Egyáltalán nem terveztem ezt a dolgot, aztán egyszer csak elkezdtem azt érezni, hogy írok egy könyvet. Elkezdtek összeállni a szövegeim egy könyvvé.. aztán kész lett. Sajnos gépen írtam, ezért nem tudom elégetni, korábban ezt csináltam, ha ilyen történt velem. Elküldtem egy barátomnak, elolvasta, és azt mondta, odabasz. Én is elolvastam, és amúgy kajak nem volt rossz, sőt, tökre egyedinek éreztem. Ilyenkor mi a teendő, ti mit csinálnátok a helyemben? 22/L

2020. aug. 29. 22:04
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Ha valóban jó,helyesírás,formázás is rendben van,én is megmutatnám az Álomgyárnak.Igaz,magánkiadó,de az összes könyvesbolt mostanság az ő könyveikkel van tele.
2020. szept. 1. 17:40
 22/26 anonim ***** válasza:
Ja, az álomgyár cirka 1 millióért kiad 1000 példányt, a szerkesztésről meg nem is beszélek... Nem minőségi! 1 millióból, ilyen minőségben kiadó nélkül meg tudod csinálni.
2020. szept. 12. 07:18
 23/26 anonim ***** válasza:
24%

Bár nagyon nekiestetek és lehurrogtátok a kérdezőt, nagyon sok mű íródik így.

Velem is fordult már elő.

Nem szándékoztam újabb könyvet írni még, csak megkezdeni egy új, akármilyen történetet.

Viszont annyira elkapott a gépszíj (és ráadásul 10-ujjas gyorsíró vagyok), hogy 23 órán keresztül folyamatos folyóírással gépeltem, a WC-t leszámítva, de még csak nem is ettem, vagy ittam közben.

Ennek az eredménye az lett, hogy miután átnézte a szakmai lektor, irodalmi lektor, 3 szerkesztő, korrektor, tördelő, lett egy 303 oldalas könyvem.

Pedig nem szándékoztam új könyvet írni, nem is figyeltem, hogy befejeztem. Alapjában véve csak a 23. óra végén vettem észre, hogy már többszáz oldalt írtam 12-es TimesNewRoman-nel.

2020. szept. 24. 13:15
 24/26 anonim ***** válasza:
én sírni
2020. szept. 24. 15:50
 25/26 anonim ***** válasza:
52%

23-as:

Aha, igen, persze.

Ugyan főként szakmai anyagok írásával, lektorálásával és szerkesztésével foglalkozom (szabadúszóként), de több novellát is írtam, és újabban egy regényt is, amely kapcsán már tárgyalok a - remélhetőleg - kiadómmal. A lektori véleményekig pedig készül a második regényem (hetek óta[!] , a tervezéssel együtt), így van némi fogalmam az írásról.

300 oldal megírása 23 óra leforgása alatt, cirka 2600 szó/óra sebességet jelent. Egy szó, átlagban legyen 6 leütés. Az percenként 260 leütés, azaz, másodpercenként közel 4,5 leütést jelent. Mindezt megállás nélkül, úgy, hogy olyan sebesen találod ki a cselekményt, leírásokat, párbeszédeket - tőkéletesen (logikai bukfenc, elütés, rossz központozás, szóismétlés, rossz mondatszerkezet, helyesírási hiba - NÉLKÜL, mint ahogy gépelsz. Ráadásul olyan gyorsan, mint egy világrekorder. 4,5 leütés/másodperc.

Vagy, írtál egy novellát, amit egy magánkiadónak elküldtél, akik mondták, hogy milyen fantasztikus a kézirat, majd egy alap korrektúra után széthúzták a tördeléssel 300 könyvoldalnyira (kb. 20x14 cm, belív max 13x8,5 cm). Azaz alul-felül 3,5-3,5 cm margó, oldalt 2,5-2,5 cm +baloldalt 0,5 cm kötésmargó. (Nem vicc, olvastam már ilyet, sírt is a lelkem, nagyon).

Ne oldalszámot adj meg, hanem leütésszámot szóközökkel, és szóközök nélkül, illetve a szavak számát.

Az írás és a kiadás nem így működik...

2020. szept. 27. 10:03
 26/26 anonim ***** válasza:
Folyóírással is érdekes lehet gépelni (csak úgy megjegyzem).
2020. szept. 27. 10:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!