Milyen könyvet ajánlotok?
Kb 15 évesen olvastam el az első könyvet életemben.Ez a vámpírnaplók első része volt.
Most újra elszeretnék kezdeni olvasni mert nagyon rossz a szókincsem,fogalmazásom és érdekelne is az olvasás.
Milyen könyvel tudnám legjobban fejleszteni ezeket a készségeket? Ahogy olvastam a szépirodalmi könyvek vannak ilyen célra igaz?
Igazából akármilyen (jól megírt) könyv jó. A lényeg, hogy érdekeljen.
Milyen műfajban szeretnél olvasni? Romantikus, krimi, fantasy, sci-fi, történelmi? Ha megadsz egy kategóriát, könnyebb ajánlani.
Szerintem olyat olvass, ami érdekel. Rengeteg könyv van, rengeteg műfajban, rengeteg történettel. Ha a szókincsedet akarod fejleszteni, akkor ifen, ajánlott szépirodalmat is olvasni, de rengeteg szórakoztató könyv van, ami nemcsak szórakoztat, hanem tanít is, és igényesen van megírva.
Klasszikus/szépirodalmi művek, kicsit olvasmányosabbak (ez persze relatív, de nekem azok):
Margaret Mitchell: Elfújta a szél
Szabó Magda: Abigél
Margaret Atwood: Alias Grace
Charles Dickens: Szép remények
Charlotte Brontë: Jane Eyre
Daniel Keyes: Virágot Algernonnak
Ami szórakoztató és/vagy könnyedebb (a stílus) inkább, de érdemes olvasni:
Jodi Picoult, Stephen King, Anna Gavalda könyvei
Ifjúsági:
Böszörményi Gyula könyvei
Dan Wells könyvei
Siobhan Dowd könyvei
És még pár, amit nagyon szeretek, hátha téged is megfog:
Kathryn Stockett: A Segítség
Sue Monk Kidd: A méhek titkos élete
Donna Tartt: A titkos történet
Érdemes tényleg eldönteni, hogy mi érdekel, milyen stílus, műfaj, zsáner stb. Ajánlom a Moly.hu-t, ott címkék szerint is kereshetsz (moly.hu/cimkek), olvashatsz értékeléseket is könyvekről, idézeteket belőlük, hátha az alapján könnyebb dönteni. Remélem, segítettem valamennyit. :)
Narnia krónikái
A végzet ereklyéi
A varázslók
Dan Brown összes műve
J. R. Dos Santos művei
Nekem most hatalmas szerelmem a Percy Jackson sorozat, majd az Olimposz hősei sorozat, de Rick Riordan minden könyvét ajánlani tudom, mind mitológikus és Fantasy.
Kissé komolyabb fantasy a Tűz és jég dala sorozat (ez szolgált alapul a Trónok harcának, de ha nem szeretted a sorozatot, akkor is megéri adni neki egy esélyt)
Az utolsó dráma amit olvastam az a Szolgálólány meséje volt és annak második része a Testamentumok, amit szintén nagyon tudok ajánlani, ez szintén egy komolyabb hangvételű könyv de elképesztően jó.
Alex Flinn: A Kiss in Time – Csók, pont jókor; Beastly – A szörnyszívű
!!Ann Aguirre: Razorland trilógia
Bree Despain: Dark divine trilógia
!Colleen Houck: A tigris átka sorozat
Debra Driza: Mila 2.0 trilógia
Elizabeth Richards: A sötétség városa trilógia
!J. L. Armentrout: Luxen sorozat
Jus Accardo: Touch
Kemese Fanni: A napszemű Pippa Kenn
Kerstin Gier: Silber trilógia
Kerstin Gier: Rubinvörös trilógia
Kiera Cass: Párválasztó trilógia
!Kresley Cole: Poison Princess – Méreghercegnő sorozat
Kristen Ciccarelli: Az utolsó namsara trilógia
Kristin Cashore: The Graceling - A garabonc trilógia
!Marie Lu: Legend – Legenda trilógia
!Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer – Mara Dyer eszmélése trilógia
!Rachel Hawkins: Hex Hall trilógia
!Richelle Mead: Vámpírakadémia sorozat
!Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses – Tüskék és rózsák udvara trilógia
Stephenie Meyer: Twilight – Alkonyat sorozaz
Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása trilógia
!!Tricia Levenseller: Daughter of the Pirate King – A kalózkirály lánya duológia
Wendy Higgins: Angyali gonosz trilógia
Ezek azok, amik nálam mindenképp szóba jönnek, felkiáltójellel jelölöm az abszolút kedvenceimet:))
Heather Gudenkauf: Utlsó lélegzetig
Gayle Forman: Ha maradnék
Ljudmila Ulickaja: ÉLetművésznők
Janne Teller: Semmi (ez mondjuk elég durva, de dráma)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!