Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Harry Potter könyvek vagy...

Harry Potter könyvek vagy Harry Potter filmek?

Figyelt kérdés
Ugyebár a kettő sokban különbözik egymástól, és én őszintén mondhatom, hogy könyvpárti vagyok. Sokkal részletesebbek, komplexebbek, mindent elmagyaráznak, nagyon jók a karakterek megírva bennük, ezzel szemben a filmek el vannak sietve nagyon, nehogy kifussanak az időből, túl gyorsak, néhány karaktert(Ron, Ginny) nagyon elcsesztek bennük. Ti inkább film vagy vagy könyvpártiak vagytok? Csak olyanok válaszát várom, akik olvasták és látták is, különönben nem tudnak mihez viszonyítani!
2020. aug. 16. 20:22
 1/8 anonim válasza:
34%
Könyveket imádom, részletesek, többször olvastam mindent, nagy rajongó vagyok. De szerintem a filmek se rosszak. Hű a történethez és nem lehetne minden részletet belerakni. De persze a könyvek ezerszer jobbak
2020. aug. 16. 20:42
 2/8 anonim ***** válasza:
88%

Könyv. Az első filmeknek még meg volt a varázsa szerintem, de ahogy bonyolódott a sztori, már nem magyaráztak el mindent, amitől pl a 7. részt mikor néztük végig kellett beszélnem a barátaimnak, mert nem volt tiszta nekik, hogy mi van.

Persze semmi bajom a filmekkel, de túl sokszor olvastam a könyveket, hogy nyugodtan tudjam nézni...

2020. aug. 17. 09:17
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Egyértelműen könyvpárti vagyok én is.

Két külön műfaj, a könyvben a sztori a lényeg, a filmekben pedig a látványra mentek.

Nyilván aki nem olvasta, annak lehet a film is jó élmény, és én is megnéztem mindet, csak teljesen mást kapsz egyik meg másik esetben. :)

2020. aug. 17. 11:10
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Könyvek. De az első három film + az utolsó kettő (7/1 és 7/2) szerintem nagyon jól sikerültek. A többi felejtős.
2020. aug. 18. 11:19
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Harry a filmekben szimpatikusabb, mint a könyvekben, ahol ellenszenvessé tette az, ahogy néha másokról vékekedett.

De, amúgy könyvpárti vagyok. A filmek jók arra, hogy szórakoztatnak, amíg a játékidejük tart, de, ha komolyabban beleásná magát valaki a Potter univerzumba, kellenek a könyvek. Pl, amikor Harry és Voldemort pálcája összekapcsolódik, Harry rákérdez a filmben, hogy mi történt, mire Dumbledore annyit mond rá, hogy Priori Incantatem. Mivel ezt nem fejtették ki odáig, aki csak a filmet nézte, valószínűleg nem érti meg.

Plusz a köny rengeteg érdekes részletet tartalmaz.

Én a könyvekkelnjobban a Roxfortba tudtam magam képzelni. Persze nem vagyok film ellenes, anno mindig tűkön ülve vártam a legújabb filmeket.

2020. aug. 19. 16:13
 6/8 anonim ***** válasza:
74%

A filmek szerintem a 4. részig tudták hozni a könyvek színvonalát, de ahogy David Yates átvette a rendezést... hát nem is tudom. A 7-8. rész szódával elmegy kategória, de az 5-6 nekem borzasztóan felszínes és sietős lett. Ami amúgy azért nagy szívfájdalmam, mert ez a két rész volt az első, amiket már azután láttam, hogy olvastam a könyveket, nem pedig fordítva.

Persze nem tudom (teljesen) hibáztatni a rendezőt, elvégre ő kapta meg a leghosszabb köteteket adaptálásra, szóval biztos nem volt könnyű annyi eseményt és információt 2-2 órába belesűríteni. Épp ezért úgy gondolom, hogy sokat javított volna a filmeken, ha meglépik a 3 órás játékidőt, de sajnos esélytelen volt, hogy a Warner Bros. bevállal ilyen hosszúságú filmeket, amik a fiatalabb közönséget célozzák meg.

Egyébként a filmek pártjára annyit tudok felhozni, hogy sok jelenetet eseménydúsabban, változatosabban dolgoztak fel, mint a könyvverziók. Gondolok itt például arra, hogy a Trimágus Tusa első próbája a könyvben csak annyiból állt, hogy Harry röpködött pár kört az arénában a sárkány körül, a filmben viszont kaptunk egy tök vagány kis üldözéses jelenetet.

Vagy mondjuk az egész harmadik rész. Én abból előbb láttam a filmet, és később, a könyv olvasásánál nagyon csodálkoztam, hogy a filmhez képest mennyi jelenet hiányzik, vagy épp sokkal egyszerűbben, "sótlanabbul" van elmesélve.

2020. aug. 19. 19:54
 7/8 anonim ***** válasza:
Mindenképpen a könyvek. A filmváltozata egyszerűen nem kötött le.
2020. aug. 23. 22:53
 8/8 anonim ***** válasza:
65%

Könyvek, könyvek, könyvek! A filmek nincsenek kidolgozva, nem adják át Rowling világának hangulatát úgy igazán. Emellett a filmben egy csomó szereplőnek elveszett a személyisége, máshogy alakítottak eseményeket, elrontották a HP-élményt.

Persze, nem lehet 2 órába belesűríteni a pl 750 oldalas Főnix Rendje-részt, de így összecsapott lett az egész. Ezenkívül az sem tetszett a filmekben, hogy sötétek. Mármint, mindig félhomályban vannak a jelenetek, amik nekem nem tetszenek...

Most pl az előző kommentelő eszembe juttatta a tusa első próbáját. Nekem olyan rohadtul túlerőltetett volt az, hogy Harry majdnem meghal, repked még pár kört a Roxfort körül és megnyeri.... pff

2020. szept. 22. 12:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!