Milyen Harry Potter könyvek vannak? Miben különbözik A bölcsek kövének 20. évfordulós kiadása?
Amiről én tudok, hogy van a 7 alapkönyv, Az elákozott gyermek, a 2 Legendás állatok és megfigyelésük forgatókönyv, a sima Legendás állatok és megfigyelésük, a Bogar bárd meséi és A kviddics évszázadai, valamint valamelyiknek egyéb illusztrált kiadásai. Javítsatok ki, ha tévedek. Kicsit megkevert a sok könyv.
A huszadik évfordulós négy házas kiadásnál azt írja, hogy "sok extra tartalommal". Ez a valóságban mennyi pluszt ad hozzá? Minden ház kiadásában más "extrák" vannak, vagy csak a borítás különbözik?
Az illusztrált kiadás csak annyiban más, hogy van benne néhány kép?
A 20. évfordulós könyvekben van pár rajz, pl. az adott ház alapítójáról vagy klubhelyiségéről, de a történet alapvetően nincs illusztrálva. Lehet, hogy van egy-két extra információ is bennük, de gondolom semmi igazán fontos.
Az illusztrált kiadás viszonylag sűrűn (kb. 4-5 oldalanként) illusztrálva van, ezért is annyival drágábbak. Nekem az első négy megjelent rész ilyen formában van meg. Mindegyik könyvben eddig volt egy-egy oldal pl. a főnixekről vagy a trollokról, ahol szerepel kb. 3 új mondat is.
Ezek ugye mind az eredeti sorozat kicsit "felturbózott" változatai, de a történethez igazából nem adnak hozzá. A hét könyv persze több kiadásban is kapható, de ezek csak borítóban és puha/kemény kötésben különböznek egymástól.
Rajtuk kívül van még a három kicsi könyv, amik Harry Potter világában is léteznek, a Bogar Bárd meséi, A Kviddics évszázadai és a Legendás állatok (ha jól tudom nemrég ennek is megjelent egy illusztrált változata, de az eredetiben is vannak pici rajzok).
Emellett vannak még a forgatókönyvek: az eddig megjelent két Legendás állatok filmek forgatókönyvei és az Elátkozott gyermek szövegkönyve.
Vannak ugye a 7 könyvből hangoskönyvek is. Illetve Pottermore-on pár éve meg lehetett venni 3 nagyon rövid kiegészítő könyvet (digitális formában), amiket Rowling írt. Leginkább olyan dolgok voltak benne, amiket valószínűleg gyakran kérdezhettek tőle, viszont a könyvekbe valamiért nem kerültek be, mint pl. miért lesznek néhányan szellemek vagy milyen élete volt McGalagony professzornak a Roxfort előtt.
Van még néhány kiegészítő könyv, amik többé-kevésbé "hivatalosak", pl. a Harry Potter - A History of Magic (aminek szintén van illusztrált változata, de az illusztrált alap sorozat rajzait használja csak fel, ha jól tudom; viszont ez tuti "hivatalos"), de létezik valamiféle Harry Potter szakácskönyv, plusz jópár színező is. Innentől viszont szerintem szinte mindenki megkeveredik, de tudtommal más könyveket nem szoktak számolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!