Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Milyen Harry Potter könyvek...

Milyen Harry Potter könyvek vannak? Miben különbözik A bölcsek kövének 20. évfordulós kiadása?

Figyelt kérdés

Amiről én tudok, hogy van a 7 alapkönyv, Az elákozott gyermek, a 2 Legendás állatok és megfigyelésük forgatókönyv, a sima Legendás állatok és megfigyelésük, a Bogar bárd meséi és A kviddics évszázadai, valamint valamelyiknek egyéb illusztrált kiadásai. Javítsatok ki, ha tévedek. Kicsit megkevert a sok könyv.

A huszadik évfordulós négy házas kiadásnál azt írja, hogy "sok extra tartalommal". Ez a valóságban mennyi pluszt ad hozzá? Minden ház kiadásában más "extrák" vannak, vagy csak a borítás különbözik?

Az illusztrált kiadás csak annyiban más, hogy van benne néhány kép?

2020. ápr. 11. 18:32
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

A 20. évfordulós könyvekben van pár rajz, pl. az adott ház alapítójáról vagy klubhelyiségéről, de a történet alapvetően nincs illusztrálva. Lehet, hogy van egy-két extra információ is bennük, de gondolom semmi igazán fontos.

Az illusztrált kiadás viszonylag sűrűn (kb. 4-5 oldalanként) illusztrálva van, ezért is annyival drágábbak. Nekem az első négy megjelent rész ilyen formában van meg. Mindegyik könyvben eddig volt egy-egy oldal pl. a főnixekről vagy a trollokról, ahol szerepel kb. 3 új mondat is.

Ezek ugye mind az eredeti sorozat kicsit "felturbózott" változatai, de a történethez igazából nem adnak hozzá. A hét könyv persze több kiadásban is kapható, de ezek csak borítóban és puha/kemény kötésben különböznek egymástól.

Rajtuk kívül van még a három kicsi könyv, amik Harry Potter világában is léteznek, a Bogar Bárd meséi, A Kviddics évszázadai és a Legendás állatok (ha jól tudom nemrég ennek is megjelent egy illusztrált változata, de az eredetiben is vannak pici rajzok).

Emellett vannak még a forgatókönyvek: az eddig megjelent két Legendás állatok filmek forgatókönyvei és az Elátkozott gyermek szövegkönyve.

Vannak ugye a 7 könyvből hangoskönyvek is. Illetve Pottermore-on pár éve meg lehetett venni 3 nagyon rövid kiegészítő könyvet (digitális formában), amiket Rowling írt. Leginkább olyan dolgok voltak benne, amiket valószínűleg gyakran kérdezhettek tőle, viszont a könyvekbe valamiért nem kerültek be, mint pl. miért lesznek néhányan szellemek vagy milyen élete volt McGalagony professzornak a Roxfort előtt.

Van még néhány kiegészítő könyv, amik többé-kevésbé "hivatalosak", pl. a Harry Potter - A History of Magic (aminek szintén van illusztrált változata, de az illusztrált alap sorozat rajzait használja csak fel, ha jól tudom; viszont ez tuti "hivatalos"), de létezik valamiféle Harry Potter szakácskönyv, plusz jópár színező is. Innentől viszont szerintem szinte mindenki megkeveredik, de tudtommal más könyveket nem szoktak számolni.

2020. ápr. 12. 13:35
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi! :D
2020. ápr. 12. 19:43
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Vannak még tesztkönyvek valamint magyarázatok is, de a legnagyobb HP témájú csoportban Facebookon valaki összeszedett majdnem mindent, viszont nem akarom ide berakni, mert mégis az ő munkája. Ha szeretnéd, akkor meg tudod nézni ott
2020. júl. 12. 09:03
 4/4 A kérdező kommentje:
Melyik csoportról van szó?
2020. júl. 12. 09:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!