Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Ajánlanátok Sci-fi könyveket?

Ajánlanátok Sci-fi könyveket?

Figyelt kérdés
A barátom születésnapjára szeretnék neki könyvet venni és tudom, hogy a sci-fis könyvekért van oda. Azonban sajnos bármennyire is vagyok könyvrajongó, ezek a könyvek engem nem kötnek le, így nem is vagyok jártas bennük. Tudtok valamit? Minél több ötlet jöhet.

2020. aug. 16. 20:20
 1/8 anonim ***** válasza:
90%

Milyen filmeket szeret a barátod?

Mert az egy jó kiindulási alap, mert sok film/sorozat van, amikhez könyvek is kapcsolódnak. Pl Star Wars, Alien, Predator, AVP, Doctor Who.

2020. aug. 16. 20:46
 2/8 A kérdező kommentje:
Imádja a történelmi filmeket, a Karib tenger kalózait, vagy nagyon szereti ezeket a gondolkodós filmeket amik felkeltik az ember fantáziáját.Pl.:az Erdet vagy a Csillagok között.
2020. aug. 17. 06:32
 3/8 anonim ***** válasza:
87%
Isaac Asimov - Az alapítvány triólgia
2020. aug. 17. 13:03
 4/8 anonim ***** válasza:
93%

Adrian Tchaikovsky: Az ​idő gyermekei

Adrian Tchaikovsky: Hadállat

Frank Herbert: Dűne

Peter F. Hamilton: Pandóra ​csillaga I-II.

Dan Simmons: Hyperion

James S. A. Corey: Leviatán ​ébredése

Joe Haldeman: Örök ​háború

Brandon Hackett: Xeno

2020. aug. 17. 18:54
 5/8 anonim ***** válasza:
81%
Stephen Kingnek nagyon jó, olvasmányos könyvei vannak, inkább horror kategória némelyik, de például A búra alatt nekem nagy kedvencem, az inkább a sci-fire hajaz.
2020. aug. 17. 20:18
 6/8 Alex Fly ***** válasza:
89%

Az első sci-fi amit olvastam - és egy életre megszerettette velem a műfajt - Francis Carsac Sehollakók c. műve volt.

De szerintem a sci-fi klasszikusokkal nem igazán lehet mellélőni...

A már említett Asimov mellett Bradbury, Clarke, Dick, Lem, Pohl, a Sztrugackij testvérek könyveiben nem igazán lehet csalódni. Esetleg Adams vagy Shackley, ha a humorosabb oldal is jöhet...

2020. aug. 21. 02:58
 7/8 anonim ***** válasza:
52%

Van egy SFF Vektor nevű oldal, ahol minden évben kigyűjtik a legjobbakat az előző évi megjelenésekből. Itt van a 2019-es, a fenti menüből meg vissza tudod nézni az elmúlt pár évet: [link]

Ezeken a listákon valószínűleg találsz olyat, ami érdekli. :)

2020. aug. 25. 09:40
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! :)
2020. aug. 26. 07:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!