Van listátok a kedvenc könyveitekkel, amit érdemes lenne elolvasni?
Lassan 18 éves leszek, lány, és mindigis szerettem olvasni fantasy-t,és romantikusokat, így volt, hogy írtam listákat is, mik a kedveceim, vagy épp mit szeretnék elolvasni a jövőben.
Nektek van ilyen listátok/ajánlásaitok amiket megosztanátok velem? Fantasy, és romantikus témában.
A vörös pöttyösek közül várnék a leginkább, mert azokat szeretem a legjobban, de persze jöhet minden😊
L.M. Montgomery - A kék kastély.
Egy romantikus könyv, nagyon jó, nem is túl hosszú, az írónő egyik legelismertebb könyve, pedig van kb 30 kiadott műve. Csak ajánlani tudom, olyan jó, hogy többször is elolvastam.
Van egy listám, igen. Én a krimiket szeretem leginkább, szóval nem tudom, hogy neked mennyire jönne be, de nekem kedvenceim Dan Brown és J. R. Dos Santos.
De krimiken kívül mást is szeretek, persze. Nagy kedvenc a Száll a kakukk fészkére, a 22-es csapdája, illetve Merle regényei.
Drámát is szívesen olvasok. Shakespeare "rajongó" vagyok (leginkább a királydrámáit szeretem, és nemcsak olvasni, hanem színházban is nézni), illetve Örkényt például.
Tetszenek Edward Rutherfurd könyvei (London, New York, Párizs - eddig ezeket olvastam), illetve a Harry Potter könyveket is időnként újraolvasom, különféle idegen nyelvek gyakorlására tökéletesek.
Jodi Picault-nak vannak zseniális könyvei (Tizenkilenc perc, A nővérem húga, Törékeny...), Sophie Hannah-tól olvastam mostanában párat.
A klasszikusabb regények közül a német írókét szeretem még nagyon (Thomas Mann és társai), illetve Standhal, Defoe, Zola, Dickens, Miller...
Akkor ott vannak a híres detektívregények, az összes Sherlock Holmes. Mindig nagyon szerettem.
Ezek egyike sem fantasy, viszont romantikus van köztük (Vörös és fekete, pl.), illetve persze a "romantikus" irodalmi értelemben minden, ami regényes, csak hát feltételezem, hogy nem erre az értelmére gondoltál. De ha mégis, akkor ott az Anna Karenina, a Nyomorultak...
Charlie N. Holmberg: A papírmágus
Gail Carson Levine: Elátkozott Ella
Diana Wynne Jones: A vándorló palota
Szia! Tudom, nem mostani kérdés, de hátha érdekel még.
Én is ezekben a témákban olvasok a legtöbbet.
Sorozatok, amiket én nagyon-nagyon szeretek:
Cassandra Clare - Végzet ereklyéi
-Pokoli szerkezetek
-Gonosz fortélyok
Jennifer L. Armentrout - Luxen
-Komor elemek
Sarah J. Maas - Tüskék és rózsák udvara
-Üvegtrón
Holly Black - Levegő népe
Kiersten Gier - Időtlen szerelem
Most így hirtelen ennyi ugrott be, amit mindenképpen ajánlok :)
Utolsó vagyok, elfelejtettem egykötetes könyveket írni:
Jennifer L. Armentrout - Míg a halál
Colleen Hoover összes könyve
Sarah J. Maas - Catwoman
Itt is msot ennyi jutott eszembe :)
Illetve még egy sorozat:
On Sai - Vágymágusok
Romantikusak közül
Herbert G. Wells - A tengeri tündér
Molnár Tóni - Tépődések
Emily Bronte - Üvöltő szelek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!