Melyek a kedvenc Star Wars kánon könyveitek?
Mármint expanded universe könyvek?
Egyértelműen a Dark Empire,
aztán szerintem nagyon jó a Birodalom örökösei,
Paradise Snare a Solo trilógiából
de nagy kedvencem a Splinter of the Mind's Eye - ezt Alan Dean Foster írta!(sokak szerint ő írta a Csillagok Háborúját is, csak Lucas nevén jelent meg!!!)
Első, amiket te írtál, azok legendának minősülnek, hivatalosan nem részei az univerzumnak.
Szerintem ezek sikerültek jól: Sötét tanítvány, Új hajnal, Sith Nagyurak, Mester és tanítványa.
Én most, a karantén idején kaptam rá az SW könyvek olvasására. Ez előtt egyáltalán nem érdekelt a dolog, csak a nagyfilmek "léteztek" számomra. Nem vagyok képben, hogy melyik "kánon", melyik nem, de ezeket olvastam és mindegyik tetszett:
Darth Plagueis, Kenobi, Sötét Nagyúr, Katalizátor, Thrawn és a Thrawn trilógia (A Birodalom örökösei, Sötét erők ébredése, Az utolsó parancs). A maga nemében mindegyik tetszett, de legjobban talán a Kenobi. Illetve a Thrawn. Főleg miután a trilógiát előbb olvastam, és már az is tetszett. Thrawn személyében az tetszik, hogy ő nem egy gonosz, hanem inkább egy stratéga, egy briliáns hadvezér, aki történetesen a Birodalom oldalán harcol. Ennek ellenére szimpatikus. Az egyik regényben olvastam utalást arra, hogy Anakinnal volt egy közös ügyük. Tudnátok segíteni, hogy ez melyik könyvben van részletezve? (Már ha létezik erre a sztorira könyv).
Amiket te olvastál azoknak nagy része legenda, kivéve a Katalizátort és a Thrawn-t.
A kánonban is van egy Thrawn-trilógia, aminek az első része a te általad már olvasott Thrawn c. könyv, folytatásai pedig a Thrawn: Szövetségek, és a Thrawn: Árulás c. könyvek. A második részben van az Anakinos sztori.
Egyébként Timothy Zahn már írja a legújabb Thrawn-trilógiáját, ami a karakter eredettörténete lesz, még mielőtt csatlakozott volna a Birodalomhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!