Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Ajánlanátok olyan regényeket,...

Ajánlanátok olyan regényeket, amik végig szomorkásak, és a befejezésük sem feltétlenül “happy end”?

Figyelt kérdés

Főként olyan történeteket szeretek, amik mély betekintést nyújtanak a karakter(ek) lelki világába, tehát pszichológiai, esetleg filozofikus jellegűek, és nincsenek tele csöpögős szépítésekkel.

Elsősorban szépirodalmi/klasszikus irodalmi művek érdekelnek, de igényes ebb ponyva is jöhet.

2020. aug. 7. 15:39
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Anne Frank naplója
2020. aug. 7. 15:45
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
A tűz és jég dala. Karaktereek szempontjából szerintem a lrgjobbak között van (ha nem a legjobb), a történet pedig szintén jó, mert a karakterek vezérlik.
2020. aug. 7. 15:48
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem Tolsztojt keresed. Háború és béke, Anna Karenina. Nem fogod megbánni.
2020. aug. 7. 15:56
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Linn Ullmann - Stella zuhan, Szemem fénye
2020. aug. 7. 16:18
 5/10 anonim ***** válasza:
19%
Ajánlanák klasszikust és szórakoztatót is, de nem fogok semmit sem, mert leírtad a ponyva szót. Pukkadj meg.
2020. aug. 7. 22:03
 6/10 A kérdező kommentje:
Mi a probléma a “ponyva” szóval?
2020. aug. 8. 13:39
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
:DD 5-ös. én felpontoztalak. egyébként delphine de vigan no és én. khaled hosseini től sok minden. nekem nagy kedvenceim volt.
2020. aug. 9. 18:50
 8/10 Sara&Jaeden ***** válasza:
82%
Magyar regény de nekem tetszett, Bencze Blankától a pulcsiban alszom. A főszereplőt trauma éri, így anorexiás lesz, ezt követi végig a regény. Eléggé mély könyv és sokat elárul erről a betegségről. A vége nem igazán "sad end" de szerintem nem is igazán happy.
2020. aug. 14. 23:24
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Amit előbbi írt, az ráillik A csodálatos tenger c. könyvre is, csak az nem magyar, hanem finn. Én abból tudtam meg sokat az anorexiáról.

Az Ahol a folyami rákok énekelnek is hasonló.

2020. aug. 29. 21:09
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Victoria Aveyard: Vörös királynő sorozat, nekem nagyon tetszett. Csak ajánlani tudom ha lány vagy.😁
2021. márc. 28. 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!