Van még olyan ember, aki szerint Piton azután sem jó arc, hogy kiderül, hogy elvileg de?
Igen a végén kiderül, hogy segített, meg szereti Lilyt meg ilyenek.
DE
1. Gyerek korában sem volt túl jó arc
Bár Lilyvel kedves volt (többnyire), de ez elvárható, ha szerelmes valakibe. Ezen kívül vonzotta a fekete mágia, halálfalók, későbbi halálfaló barátok.
2. Felnőtt korában halálfaló
3.1 Harryt is gyűlöli
Erre a legnagyobb oka, hogy apját is gyűlölte
3.2 Tanárként sem túl jó arc
A háza diákjaival kivételezik, sokakat cseszeget
Később tény, hogy a jó oldalra állt, de ez csak Lily miatt történt, egyéb oka nem volt rá, többször is negatív megjegyzéseket tesz másokra.
Dumbledor bízott benne, és említette, hogy úgy gondolja, elkapkodják a házba választást (célozva, hogy gritfendélbe is kerülhetne) illetve több jó szóval is illeti, de ezeket sem igazán érzem helyénvalónak.
Igaz hogy tehetséges, és rengeteg példa nélküli dolgot tett, amelyek nélkül lehet (talán biztos), hogy Voldemortot nem sikerült volna legyőzni.
De ezekre úgy láttam, hogy az egyetlen oka a bűntudata Lily haláláért, és nem azért, mert a jóért küzd.
(4. Ha már itt tartunk, nagyon szép romantikus eszmény, a szerelme Lily iránt, de azért szomorú, hogy ennyi év alatt nem tudta feldolgozni. Itt a gyilkosság előtti évekről beszélek, utána érthető, hogy nem tudta.)
Összefoglalva:
A karaktere jó és fontos a könyvben, nélküle nem lenne az igazi, de úgy gondolom, nem egészen helyénvaló a kultusza.
(Saját vélemény, aztán kövezzetek meg, ha nem így látjátok, de csak észérvekkel.)
Csak megmagyaráztam, miért szokták ezeket a karaktereket szeretni, Pitoné is ezen alapszik.
Kösz a lepontozást...
Teljes mértékben egyetértek. Engem az idegesít legjobban, hogy gyakorlatilag még az is Piton hibája volt, hogy összeveszett Lilyvel, hiszen egyszer nyíltan sárvérűnek nevezte, ezzel iszonyúan megbántva a nagy “szerelmét”. Ehhez képest utána egész életében sajnáltatja magát, hogy ő milyen jó ember, bezzeg James - persze ő sem volt jó, sőt, de Piton semmivel sem volt jobb nála, ráadásul ő még halálfalónak is állt (és már akkor is velük barátkozott, amikor még jóba voltak Lilyvel), egy hírhedt gyilkosnak dolgozott, míg James felnőtt korára megkomolyodott, és kiállt a jó ügyért, majd még az életét is feláldozta a családjáért.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy James-et bírom, mert nem, szerintem ő is egy hatalmas patkány volt kamaszkorában, viszont objektíven nézve a dolgot, összességében nagyon jó ember lett, míg Piton egész életében csak egy megkeseredett, mások szenvedésén örvendező, önsajnáltató, rögeszmés őrült volt, aki csak véletlenül küzdött a jó ügyért (hiszen őt csak Lily érdekelte, nem az, hogy valóban jót tegyen).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!