Dumbledor mikor mondja el Harrynek hogy Harry apja megmentette Piton életét?
Mert Harry Piton fejéhez vágja a Piton szobájában hogy azért nem szereti mert James megmentette Piton életét (és Harry azt mondja hogy Dumbledor mondta el neki hogy megmentette Pitont Harry apja )
(3.rész 263.oldal)
Az első részben, a végén.
Utána talán pont a 3. részben Piton meséli el a teljes sztorit.
Nahát, ez nekem teljesen kimaradt, a harmadik résznél nem is értettem, hogy honnan tud Harry a dologról, de tényleg van ilyen beszélgetés. 277. oldal
"- és volna még valami...
- Ne kímélj!
- Mógus azt mondta, hogy Piton...
- Piton professzor, Harry.
- Igen, ő... Szóval Mógus azt mondta, hogy utál engem, mert az apámat is gyűlölte. Igaz ez?
- Hát igen, tény, hogy erős ellenszenvvel viseltettek egymás iránt. Valahogy úgy, mint te és Malfoy úr. Azután apád olyasmit tett, amit Piton soha nem tudott megbocsátani neki.
- Mit csinált?
- Megmentette Piton életét.
- Micsoda?
- Bizony... - bólogatott révedező arccal Dumbledore. - Furcsán jár az emberek agya, még ha varázslók is, igaz? Piton professzor nem bírta elviselni, hogy apád lekötelezte... Úgy hiszem, azért is védelmezett téged olyan elszántan egész évben, hogy kvittek legyenek apáddal... És nyugodt lélekkel utálhassa tovább az emlékét."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!