Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Miért utálják ennyien Albus...

Miért utálják ennyien Albus Dumbledore-t?

Figyelt kérdés

Azt megértem, hogy nem tetszett nekik, hogy "manipulálta" az embereket, de én nem érzem olyan vészesnek, amit csinált. Azon gondolkodom, hogy egyesek talán azt hiszik, hogy tényleg fel akarta áldozni Harryt? Ha nem, akkor miért utálják?

(Szerintem ő egy kedves és bölcs mágus volt, aki őszintén törődött az emberekkel. Tudta, hogy Harry nem fog meghalni, de tudta, hogy azt kell hinnie. És szerintem csak azért, mert valaki taktikus gondolkodású és nem avat be mindenkit mindenbe még nem kell gyűlölni. Nélküle soha sem győzték volna le Voldemortot.)

2020. jún. 5. 17:28
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszem, hogy előre tudta, hogy Harry túléli. Azt tudta, hogy meg kell halnia, de ő valószínűleg úgy gondolta, hogy Harry meghal, vele együtt a horcrux, és majd más kivégzi Voldemortot. Pont ezért kérte, hogy mondja el Ronnak és Hermionénak azt, amit megtud tőle, mert úgy gondolta, hogy ha meg fog halni Harry, akkor valakinek be kell fejeznie.
2020. jún. 5. 22:51
 2/3 A kérdező kommentje:

Szerintem tudta. Azért kellett csak titkolni Harry előtt, mert különben nem lett volna igazi feláldozás a részéről, nem védte volna meg a többieket Voldemorttól.

Igaz, bizonyítékom nincs rá, de én mindig egyértelműnek gondoltam, hogy ha Dumbledore ennyi mindent tudott előre, pont ez mégis miért lenne kivétel? Csak el kellett játszania, hogy Harry meg fog halni.

Egyetlen utalás van arra, hogy tudta, hogy Voldemort ideköti Harryt:

"- Azt mondta, az én véremtől erősebb lesz, mint másétól - magyarázta Dumbledore-nak. - Azt mondta, így ő is megkapja a védelmet, amit… amit az anyám rám hagyott. És így is volt - később megérintett, és nem fájt neki. Megérintette az arcomat. Harry meghökkenve látta, hogy Dumbledore szeme diadalmasan megvillan. Aztán rájött, hogy bizonyára tévedett; miután az igazgató visszatért íróasztala mögé, egy öreg és fáradt ember nézett Harryre."

2020. jún. 5. 23:25
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem se akarta feláldozni Harryt, nem véletlenül hagyta rá a cikeszt a kővel.
2020. jún. 15. 20:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!