Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Milyen témájú könyvek mozgatjá...

MyBabyBoy44 kérdése:

Milyen témájú könyvek mozgatják meg leginkább a fiatal közönséget?

Figyelt kérdés

Szia /F

Könyvet írok. Több téma és könyv ötlet van a fejemben. Az alapok megvannak, kidolgozva nincsenek,még. Nem nagyon követem a könyvtárakat, hogy mégis milyen könyv kategóriák keltik fel a fiatalok érdeklődését. Ebben kérnék segítséget tőletek.

2020. jún. 30. 00:59
A kérdező szavazást indított:
Horror
Romantikus
Thriller
Erotika
Fantasy
Életfilozófia
43 szavazat
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
81%

Ezeket, amiket felsoroltál, mindre van kereslet. Erotikára mindig van kereslet, főleg, ha jól van megírva, nem valami összecsapott mű. Ezt a műfajt kevesen nem kedvelik.

Lásd: milyen sikeres volt a szürke ötven..., akkor is, ha nem valami fényesen volt megírva. Plusz: a mostani 365 nap film. Az persze más kérdés, hogy az egyik a dub-cont, a rossz BDSM-et, a másik pedig az elrablást, kvázi nemi erőszakot romanticizálja, ami helytelen, de ettől még sikeres.

Talán az életfilozófiára nem annyira vevők a fiatalok, hacsak nem humoros a megfogalmazása.

Én még a sci-fit is bele venném a kategóriák közé.

Viszont: olyan tartalmú történetet írj, amit te is szeretsz.

2020. jún. 30. 01:10
 2/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm 1.

A sci-fi kategóriát azért nme vettem bele mert nincs arra ötletem, az összes többihez van történet. De köszönöm 😊

2020. jún. 30. 01:24
 3/13 anonim ***** válasza:
25%

Ma már nagyjából csak egy nagyon kicsi réteg olvas könyvet mindenki tévézik meg mozizik inkább

A legutóbbi könyvek amik érdekelték nagy volumenben főként a nőket az a Szürke Ötven Árnyalata (nem értem a nagy siker okát se könyv se film formájában amikor egy beteges szexuális fétisű filmet mutat be)

Amerikában pedig nagy siker volt állittólag Michelle Obama a volt amerikai elnök feleségének a könyve ami magyarul az "Így lettem" címet kapta

2020. jún. 30. 05:41
 4/13 anonim ***** válasza:
79%

Szia!

Én is könyvet írok, és tapasztalatból mondom, hogy arról írj, amit szeretsz. A szavazatok száma a fantasynál volt a legtöbb, de ha te azt a zsánert nem kedveled, ne szúrj ki magaddal!

Írj arról, amit szeretsz és érdekel!

2020. jún. 30. 08:45
 5/13 anonim ***** válasza:
53%

Scifi/fantasy/romantikus/kaland

A vámpiros,űrlényes,időutazós.

(Hüm ötlet meritési tipp a "Népek meséi" -mitoszai -legendái sorozat.A karantén alatt pár novellácskat ihletett😂)

2020. jún. 30. 16:29
 6/13 anonim ***** válasza:
94%

Én könyvmoly vagyok, aki hobbiból ír, nem könyvet, de rövid történeteket. Azt tanácsolom, te se a könyvvel kezd elsőre, főleg, ha nem tudod eldönteni, hogy miről írj! Komolyan! Ha tudnád, hány olyan elsőkönyves író van, aki az első begépelt történetét kiadja, ami nincs kiforrva vagy egyáltalán nem jó!

Ne azt nézd, mire van kereslet, hanem, hogy téged mi érdekel, miben vagy jó. Én például szeretem a fantasyt, nem a fantasy környezetbe helyezett romantikus hülyeségeket, hanem a high fantasyt, portal fantasyt, néha a grimdark fantasyt, és nagyon sok történeten, amit olvastam, lehetett érezni, hogy elsőkönyves az író, esetleg más műfajban otthonosabban mozogna, esetleg az egész nem más, mint egy baráti kör szerepjátékos estéjének leírása. Ne tolj ki magaddal, sem a leendő olvasókkal!

2020. jún. 30. 20:14
 7/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!😊Mind építőkritikaként vagy tanácsként, segítségként fogok értelmezni. 😁
2020. júl. 1. 17:21
 8/13 A kérdező kommentje:
Es egyébként mindegyiket szeretem. Mindegyik kategóriára lenne is egy könyvem. Csak érdekelt mások mit gondolnak.
2020. júl. 1. 17:22
 9/13 anonim ***** válasza:

Hát, ha így van, akkor szép lassan - vagy ahogy időd engedi - dolgozd ki mindet. Kezd azzal, amit a legjobban kedvelsz te magad is.

Mennyire hosszúak egyébként? Vagy még csak a vázlatok készek?

Már előre tudod, hogy ki fogod adni? Esetleg csak e-book formátumban?

2020. júl. 1. 17:29
 10/13 A kérdező kommentje:

Lassan fogok haladni vele valószínűleg pont az idő miatt.

Kb 4-5 száz oldalasakra tervezem. De gondolkodom rövid történeten is. A vázlatok igen azok készek. Csak a kidolgozás maradt.

Fogalmam sincs kiadjam-e vagy sem. Mindenféleképpen ellenőrizni szeretném egy kiadóval hogy használható könyv - e, illetve a minőség miatt is. 18 vagyok szerintem még kicsit rá ér a könyv kiadás.

2020. júl. 1. 17:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!