Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Milyen könyvet ajánlanál egy...

Milyen könyvet ajánlanál egy 7 éves, első osztályt végzett kislánynak, amivel megszerethetné az olvasást?

Figyelt kérdés

Sajnos utál olvasni. Valami rövid, egyszerű, érdekes, valamilyen formában esetleg interaktív könyvújdonságra gondolnánk (kisebb korában imádta a Hervé Tullet Pötty könyveit), ami megfelel egy olyan gyermek igényeinek, aki éppcsak megtanult olvasni.

Sajnos a Két Lottival és a Lázár Ervin-könyvekkel szemben immunisnak tűnik. A Rumini megvan nekik, szóval valószínűleg az sem az esete...

Szereti a Jégvarázst, a lányos dolgokat, az állatokat és a fantázialényeket.

2020. jún. 21. 21:50
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Én konkrétan szerettem a Márti könyveket. Talán 10-12 darab is van belôle, tele képekkel és nagyon vékonyka, nem ijesztô vastagságú. Csak egy kislányròl szól, pl. az egyik könyvben talán kap egy kiskutyát, meg ilyenek. Emlékszem, anyunak minden nap vinni kellett a könyvtárba miatta :D

Amit én még imádtam ebben a korban, s az összes barátomnak mániája volt, az a Geronimo Stilton, vagy Tea Stilton. Kicsivel komolyabb, ha nem tetszik, adható késôbb is. Mese, de kaland is van benne, egy egérdetektív van benne. Függõk voltunk :D

Remélem hasznát tudod venni, 22 vagyok, ezekre tisztán emlékszem!! ❤️

2020. jún. 22. 11:17
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

A Jégvarázshoz sok mesekönyvet és rövidebb novellát adtak már ki - jó nagy betűkkel írva, pl Hercegnő a trónon. Ha szereti a rajzfilmet, ezek is érdekesek lehetnek neki.

Nekünk a Harisnyás Pippi volt harmadikban a kötelező olvasmány, imádtam, kértem a következő részeket is. Nagyon vicces és aranyos történet. Nem rég újra beleolvastam, még most is szórakoztatónak találom.

De ne várd még tőle, hogy egyedül kiolvassa őket.

2020. jún. 22. 13:09
 13/24 anonim ***** válasza:

Deirdre Madden - Kösz, hogy szóltál, Emily!

Szerintem ez megfelelő lehet, legalábbis emlékeim szerint. Aranyos, állatok vannak a történetben. Nem sokkal voltam idősebb, mint ő, amikor olvastam, de engem nagyon lekötött.

2020. jún. 22. 14:09
 14/24 anonim ***** válasza:
68%

Szerintem még várj 2-3 evet:)

En is mikor elsos voltam azt mondtam, hogy utalok olvasni(azt hittem csak olyan konyvek vannak amiket a suliba olvastatnak velunk).

Aztan mikor harmadikos lettem Anyukam vett nekem egy konyvet( Leiner Laura- Bexi sorozat elso resz)

Es nagyon nagyon tetszett:). Alig vartam, hogy kijojjon a sorozat tobbi resze :D.

Nem is ertettem, hogy miert mondtam, hogy utalok olvasni.

Annyira megszerettem olvasni, hogy most olvasom a 264. Konyvem:)

En biztos nem orultem volna, ha meseket kell olvasnom, DE minden ember , minden kisgyermek mas, egy probat meger szerintem. Ha nem jon be , ne eroltesd azzal csak rontasz a helyzeten.

2020. jún. 22. 16:53
 15/24 anonim ***** válasza:
54%

Én a Ruminit mindenképpen ajánlom, be van más is.

Balázsy Panna: Csuromvíz az első kötet címe, én nagyon szerettem, van több része is. Van a Varázslatos karkötő, annak is sok része van. Aztán a Varázslatos állatbirodalom. Remélem tudtam segteni!

2020. jún. 22. 17:02
 16/24 anonim ***** válasza:
47%

14-es: Akkor nálad elég nehezen alakult ki a könyvek szeretete. Én már akkor imádtam "olvasni", amikor még a betűket sem ismertem. Nem múlt el úgy este, hogy anya ne olvasott volna fel valami mesét nekem. Plusz rengeteg mesekönyvem volt kezdve a régi, nagy alakos Walt Disney-könyvektől (amiben 3 történet is volt), egészen a Mesél az erdő könyvekig. Meg ugye ott volt a Vidám mesék, A sün akit meg lehetett simogatni, a Kiskacsa és barátai (ezt apumtól örököltem) és számtalan más, klasszikus, vagy kedves történet. Így alig vártam, hogy végre megismerjem a betűket, és a kedvenc meséimet végre tényleg olvashassam.

Egész addig kívülről megtanultam őket és anyum mesélte, hogy pont ott lapoztam, ahol véget ért a szöveg. XD

2020. jún. 23. 09:08
 17/24 anonim ***** válasza:
A Holly Webb könyvek tökéletesek a kezdő olvasóknak.
2020. jún. 23. 09:20
 18/24 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm, aki az önfényezés helyett könyveket ajánlott, szuperek vagytok! :)
2020. jún. 23. 10:41
 19/24 anonim válasza:
Fésűs Éva és Marék Veronika könyveit ajánlom. A Ruminit is ajánlanám, ha nem írtad volna, hogy azt nem szereti. Ha a fantázialények érdeklik, akkor talán a Harry Potter lenne jó.
2020. júl. 5. 13:46
 20/24 anonim válasza:
Előző vagyok, a Harry Potter nem jó neki mert túl hosszú, de a többi szerintem jó
2020. júl. 5. 13:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!