Szerintetek kik a legjobb magyar írók?
Erre nehéz objektív módon válaszolni, mert én például Leiner Lauráról pont nem állítanám, hogy jó író.
Az én kedvenceim Fekete István, Jókai Mór, Kertész Erzsébet, Kertész Erzsi (két külön személy), Kleinheincz Csilla, Lilian H. AgiVega.
Leslie L Lawrence[Lőrinc L. László] (hosszú távon a sok könyvének története kiszámítható véget ér):Sindzse szeme
Stephen King minden könyve
Mark Twain: Tom Sawyer, Megszelídítem a kerékpárt
"Pjotr Sztyepanovics Alihanov" könyvek
Frederick Brown: Marslakók, MARS haza!
H.P. Lovecraft: Az árnyak borzalma
R. Haggard: A sárga Isten
😆Laár András: Laárma a köbön
"Jezusom miert kell lepontozni olyan valaszt , ami nem tetszik? Mindenki mas irot szeret."
Valószínűleg azért pontották le, mert vagy nemm magyar írót írt, vagy... Ugyebár az a kérdés, hogy ki a legjobb író. Nos, az egyik válaszoló ír Mondova Györgyöt vagy Krasznahorkai Lászlót, mert jó írónak tartja őket, a másik meg ír Leiner Laurát, de mástól még nem is olvasott. Leiner Laura lehet, hogy népszerű, én is olvastam tőle, de nem mondnám tehetségesnek.
Szóval itt nem azt pontozzák le, ha nem tetszik a válasz, hanem, hogy nem igazán a kérdésre válaszol.
Én írtam Fekete Istvánt. Tőle nagyon sok könyvet olvastam, nem csak azt a párat, amik iskolai kötelezők, és legjobban a vadászatos történeteket kedveltem, mint például a Vadászatok erdőn-mezőn. Hasonlóképpen Jókai, akit a legtöbben helyből megutálnak, mert rossz életkorban kell olvasni egy nem éppen könnyű szövegezésű könyvét. Pedig sokat írt, vicceseket, sőt, még korai tudományos-fantasztikust is. Tőle a kedvencem a Lőcsei fehér asszony és az Óceánia volt. Kertész Erszébet egy előző kornak írt ifjúsági lányregényeket és regényes életrajzokat, én szívesen olvastam tőle, pedig egy generációval korábbiaknak írta a könyveit. Kertész Erzsi kortárs ifjúsági regény író, nagyon jól ír, a mai kiskamaszok nyelvn, mégsem trágár, könnyen olvasható, humoros stílus. AgiVegától bevallom, csak a Második Atlantisz trilógiát olvastam, de ki is emelném, valamint rajongói írásokat, nagyon jó a humora, szintén az ifjúságnak ír főleg, humorosan, kaland, fantasy keveredik a történetében. És Kleinheincz Csilla maradt a végére, kortárs fantasy és sci-fi író és fordító. Először fordítóként találkoztam vele megannyi fantasy regénynél, gördulékenyen ír, van humora. A Kedvencem tőle az Ólomerdő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!