Hogyan értelmeznétek ezt a rövid irományt?
“Határozott nemet mondasz
Mi lesz, ha mégsem lesz holnap?
Ha érzéseid benned maradnak?
Többé nem lesz súlya a szavadnak?
Akkor mondhatod magad igazán zavartnak
Ezt nevezem ostobán, kalandnak.”
Szerintetek?
Kiváncsi vagyok, hogy más mire gondol.
Igazából nem teljesen értem a kérdést. Elég felszínesen van megfogalmazva (én például egyetlen költői képet sem fedeztem fel benne), ugyanakkor semmit sem mond. Random rímelő sorok, amiket számomra semmi sem köt össze. Bár ezt lehet, hogy a kezdetleges ritmus okozza, amitől minden sor teljesen különállónak hat. Ha nagyon kéne mondanom valamit, akkor arra gondolnék, hogy valakit visszautasított a szerelme, és ezért most valahogy úgy próbálja csavarni a szavakat, hogy a másik fél érezze rosszul magát. Ehhez például tök jól hat az összezavaró, összefüggéstelen megfogalmazás, hiszen ilyen helyzetekben ez valóban gyakran jellemző a sértett fél kirohanására.
Most visszaolvastam, és kicsit nyersre sikerült a válaszom. Őszintén nem akarlak megsérteni, de én ezt így látom.
Köszi, én is azért kérdeztem, mert nem voltam benne teljesen biztos, hogy az -e az üzenet, amire én gondolok.
De egyébként nekem is hasonlóan jött le, köszi.
Csak megfejtettük.
Engem nem sértettél meg, én is csak olvastam.:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!