Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Van olyan, aki régen szerette"...

Van olyan, aki régen szerette", vagy hitte, hogy szereti, de aztán megutálta/elhagyta az olvasást/írást? Hosszú lesz! (?)

Figyelt kérdés
Az én esetem valószínűleg speciális kategória, és nem is ide illene, hanem a pszichológiába, de hátha itt többen nézik. Egészen kicsi korom óta ( 5 éves koromtól) szerettem olvasgatni,írni, rajzolni. Barátaim nem nagyon voltak, kb. a művészetekbe menekültem. Sokat bántottak,fizikailag és lelkileg is. Erről senkivel se beszéltem, inkább olvastam meg írtam. A kajapénzemet is füzetekre,tollra költöttem, ( sokszor volt gyomorgörcsöm ) mindig kitaláltam magamnak egy történetet,amibe menekülhettem, de az emberi kapcsolataim végig katasztrofálisak voltak. Eleinte ártalmatlan kis sztorik ugrottak be, állatos,főleg cicás meséket írkáltam,aztán ezekből eljutottam valahogy a szerelmes, depis, emós versekig meg novellákig tizenévesen,amivel nem is lenne semmi baj,ilyen korszaka mindenkinek van/ volt. De ( erre már nem egészen emlékszem ) aztán kattant nálam valami,a sok felgyűlt trauma miatt már krimiket, halálról,gyilkolásról szóló műveket kezdtem olvasni. Különösen vonzottak a sorozatgyilkosok, azt vettem észre, hogy szimpatizálok velük, holott olyan érzékeny vagyok, hogy egy halott állaton elszomorodom,és sírok. Ekkoriban kezdtem megijedni magamtól, szabályosan pánikrohamokat kaptam, és random írásrohamaim is lettek, ha elöntött valami kellemetlen érzés. Egész eddig abban a hitben voltam, hogy szeretem az írást meg az olvasást, de így belegondolva, valahol megutálhattam inkább, igazából már fáj ránéznem egy könyvre vagy fűzetre, és az is feltűnt, hogy boldog pillanataimban eszembe sem volt, hogy írjak vagy olvassak, ihlet se jött egyáltalán. Furcsa mód kivétel ez alól a rajz. Most szeretném rendbekapni az életemet, kapcsolatokat alakítani, tanulni és pörögni. Nem tudom, hogy ez azzal fog-e járni, hogy elhagyom az irodalmat, szeretni fogom-e még, vagy egyáltalán szerettem-e valaha. Más is volt hasonlóan?

2020. máj. 30. 15:45
 1/2 anonim ***** válasza:
86%
Nem bántásból, de ezzel talán egy pszichológust kéne felkeresned. Kevéssé valószínű, hogy egy ilyen anonim platformon valaki igazi válaszokkal tud szolgálni erre az elég nehéz és személyes kérdésre.
2020. máj. 30. 22:43
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Azt hiszem egy bizonyos pontig rettenetesen hasonló a problémánk.

Valahol ott válik el a "történetünk" mikor azt írtad, áttértél a krimire és szimpatizálni kezdtél a sorozatgyilkosokkal.

Én krimi helyett a fantasyba és a sci-fibe ástam bele magam és időm nagy részét egy teljesen másik világban töltöm, hogy elszabadulhassak a valódiból, ahol nincsenek senkim.

Én a "depressziómat", ha egyáltalán szabad így neveznem. Koreai romcom-okba folytom, mivel azok olyan kis aranyos és általában pozitív történetek amik elfelejtetik velem a szomorú valóságot.

Én nem utáltam meg a könyveket vagy az írást, nekem a lételememmé váltak.

Akárhol vagyok, akármit csinálok, a fejemben történetet írok, egy másik világban vagyok szellemileg.

Úgy vélem a " problémánk" hasonló, csak mást kezdtünk vele, máshogy próbáltuk megoldani.

2020. máj. 31. 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!