Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Vajon mit gondolhattak erről...

Vajon mit gondolhattak erről az emberek? Mit tettek volna régen, ha ilyet látnak?

Figyelt kérdés

Igen,regényhez kell.

Nagyjából a 14.század végén járunk(az akkori ember átlagmagassága 170 cm körül volt +- pár centi).Egy férfi (20 év körül)a maga 2 méterével besétál egy városba.Mit gondolhatnak róla az emberek ? Megijednek vagy megcsodálják ?

Mit gondoltok ?

Tudom kicsit furcsa és buta kérdés,de érdekel.A fent említett 2 opciót próbálgattam,fantáziálgattam,de nem tudom eldönteni.Az akkori ember fejében kicsit más játszódott le,beleképzelni pedig még nem sikerült magamat.Egyéb ötleteket is szívesen meghallgatok!

Köszönöm a segítséget !

2019. szept. 2. 16:20
 1/4 anonim ***** válasza:
83%
Biztos megnézték, de nem jobban, mint mi egy 220 centis embert.
2019. szept. 2. 16:38
 2/4 A kérdező kommentje:
Most olvasom,hogy az akkori ételek összetétele miatt nem igen nőhetett az ember 2 méteresre(hormonok stb.),és már akkor 180cm igen magasnak számított.Elég megnézni pár várat,én pont átfértem az ajtón a 167 centimmel,szóval lehet,hogy a 2 méter egy picit nagyon túlzás.Inkább lecsípek belőle egy 10 centit vagy 15-öt.
2019. szept. 2. 16:42
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
az hogy mi az átlag egy dolog, sok kisebb és nagyobb méretű ember volt akkor is. III. Béla is 190 centi feletti volt a rekonstrukció szerint, pedig az évszázadokkal korábban volt. kapott volna kíváncsi pillantásokat de nem hiszem hogy különösebben foglalkoztak volna vele
2019. szept. 5. 14:53
 4/4 anonim ***** válasza:

Hol játszódna a történet szerintem az is fontos. Másként nézne rá egy Londoni nemes vagy mondjuk egy olasz földműves.

Esetleg hogy milyen a származása a szereplődnek az is befolyásolná a véleményt.

2019. szept. 7. 19:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!