Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Az olvasás miért van úgy...

Az olvasás miért van úgy túlistenitve?

Figyelt kérdés
Én szeretek olvasni meg azt is megértem , hogy kevesebben olvasnak, de akik igen azoknak egy része túlzásba viszi. pl több könyves csoportban is benne vagyok és ott mesélik a sztorikat hogy, felnőttként egész éjjel olvasott aztán elkésett a munkahelyéről kétszer is , és majdnem kirúgták de megérte... Meg 500-600 oldalakat el kell olvasniuk naponta Kérdem én minek? mii értelme átrohanni a könyvön? aki mindennap 500 oldalt elolvas az eleve egy időmilliomos , 2 meg sem fogja érteni a szereplők érzéseit , a cselekményt stb. Vagy ott van az amikor egy srác olvasott órán és megbüntette a tanár. Erre is jöttek a felháborodott kommentek , hogy miért büntetik meg az olvasó gyereket, így is alig vagyunk már stb NEm is az volt a lényeg hogy nem figyelt oda órán és mással foglalkozott. Nem, hogy olvasott, mert azt lehet bármi helyett.. NA summa summárum, én úgy gondolom jó az olvasás és fontos , de úgyanúgy túlzásba lehet vinni mint bármi mást, ezért ebben is mértéket kell tartani, és nem ment fel más cselekedetek alól csak mert kevesebbet olvas manapság az emberek egy része..

2020. máj. 21. 23:56
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
92%
Ezt ki lehetne írni a világ összes hobbijával és függőséget okozó dolgával kapcsolatban, te is írtad, teljesen felesleges kihegyezni ezt az olvasásra. A válasz pedig minden esetben az, hogy néhány embernek rossz az ítélőképessége, illetve az ilyen csoportokban általában megpróbálják egymást felülmúlni állandóan. Plusz minden ilyen csoportban az a legfontosabb dolog. Sport csoportban az a legfontosabb, mindegy mennyire viszed túlzásba és mindenki lusta szar. Filmes csoportban habzsolják a filmeket és aki x filmet nem szereti idióta és nem érti. Rajzos csoportba ha megkérdőjelezed, hogy a fizika dolgozatára nagymellű anime csajt rajzolt te vagy a hülye. Az emberek hajlamosak a saját hobbijaikat az égbe emelni, hisz ha nekik ez a legfontosabb.
2020. máj. 22. 10:32
 12/19 A kérdező kommentje:

Igen így visszagondolva nemcsak a könyvekre kellett volna kihegyeznem ezt a témát.

A sorozatos csoportokról ne is beszéljünk. 3-4-5 évad egy nap alatt? végülis csak 60- 70 rész ami jó esetben is csak 8-15 óra egyben :D

2020. máj. 22. 10:49
 13/19 A kérdező kommentje:
mivel sajnos szerkeszteni nem lehet így a többi függőségről is szól a kérdés mostantól és a megszállottságról.
2020. máj. 22. 11:01
 14/19 anonim ***** válasza:
66%
Én csak annyit nem értek, hogy miért írtak ki a kérdést, ha egy adott választ vársz. Merthogy senki véleményét nem fogadod el...
2020. máj. 22. 17:21
 15/19 anonim ***** válasza:
40%
*Írtad*
2020. máj. 22. 17:21
 16/19 A kérdező kommentje:
senki véleményét nem fogadom el? akkor olvasd vissza az előbbi fél oldalt. kb ezt csináltam.
2020. máj. 22. 18:38
 17/19 anonim ***** válasza:
29%
Jelen pillanatba:a könyv olvasásához nem kell áram
2020. máj. 23. 06:56
 18/19 anonim ***** válasza:

Nem olvastam a többi válaszadó hozzászólásait.

Az emberek máshogy és másért olvasnak.

A családomban van olyan, aki végigrohan a könyvön, neki a cselekmény a fontos, az legyen meg, minden más csak körítés. Teljesen jogos az álláspontja, ő ezt várja a könyvtől, ezt kapja. Ha izgalmas a cselekmény, le se teszi egész éjjel a könyvet.

Én olyan vagyok, aki megáll és elmélázik egy-egy szó fölött, a hangzása, az íze fölött. Szeretem, ha több jelentésrétege van egy könyvnek, ha van mit kibontani, van mit felfedezni második-harmadik alkalommal is. Bitang lassan olvasok, a családom tagjai 5-6 könyvet letudnak, míg én egyet.

Van, akit az idegesít, hogy mit lehet elpiszmogni ennyit egy könyvvel, van, akit az idegesít, hogyan lehet végigrohanni többszáz oldalon egy nap alatt. Nem vagyunk egyformák. Kérlek, hogy amíg nem okoz Neked kifejezetten kárt mások olvasási szokása, addig békében vedd tudomásul, hogy az emberek sokfélék ebben a tekintetben is.

A kettős mérce persze más. Amikor német órán lebuktam az olvasással, azzal büntetett a tanár, hogy a következő órára német nyelvű fogalmazást kellett leadnom az olvasmányomról. Jogos volt és hasznos is :-)

De szerintem nem eshet azonos súllyal latba az, hogy valaki egy könyvtől nem bír elszakadni, vagy éppen belájkolja az ismerőse huszadik ugyanolyan szelfijét ahelyett, hogy a mitokondriumokról szóló tanári magyarázatra figyelne.

2020. jún. 19. 18:35
 19/19 A kérdező kommentje:
mind2 szabályszegés , ha úgy vesszük.
2020. jún. 19. 18:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!