Tudtok ajánlani scifi-misztikus-fantasy könyvet ezek alapján?
Gőzöm sincs mit olvassak, jöhetnek kedvencek is akár. Szívesen olvasnék horror-thriller-krimi-fantasy-misztikus kategóriában valamit aminek a főszereplőjének kora 18 és 25 között van, de nem valami nyálas vöröspöttyös könyvre gondolok. A varázslók Lev Grossman-től talán megfelel ezeknek a kritériumoknak, valami hasonlót keresek, humorral, szarkazmussal, fordulatokkal tele.
21/L
Jim Butcher: Dresden-akták
Kathrine Arden: Az északi erdő legendája trilógia
Robin Hobb: Látnok-ciklus
Hannu Rajaniemi: Kvantumtolvaj (Jean le Flambeur trilógia)
Sci-fi - horror:
A főszereplők korát nem tudom, de nyugi, nem nyálasak a történetek, s fordulatok is vannak bőven. :D
Itt kicsit részleteztem:
https://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__konyvek__10391646..
Köszönöm! Lovecraft-tól amúgy is akartam olvasni már.
Jöhetnek a további ötletek ha még lesznek:)
Joe Hill: Szarvak
Charles Stross: Pokoli archívum / A Betontehén-akció
Chuck Wendig: Vészmadarak
John Cure: Hontalan lelkek
Lauren Beukes: Tündöklő lányok
Robert McCammon: Egy fiú élete
Kelley Amstrong: Bitten
Victoria Aveyard :Vörös királynő
A Vörös králynőben talán kicsit fiatalabb a főszereplő( 17 ha jól emlékszem). De tele van fordulattal és nagyon izgalmas világban játszódik.
Bitten, elég véres és erőszakos , dúrva , de nem csak néhány helyen van az a: leteszem., mert nem bírom. Itt idősebb a főszereplő is.
Mark Lawrence: Széthullott Birodalom (oké, itt a főszereplő csak 15 éves, de egyáltalán nem a nyámnyila fajta) + A Vörös királynő háborúja
Anthony Ryan: Hollóárnyék trilógia
Jon Courtenay Grimwood: Assassini trilógia
Brent Weeks: Éjangyal trilógia
Robert Holdstock: Mitágó-erdő
On Sai: Scar
Martin Key: Eastern
Marissa Meyer: Holdbéli krónikák + Heartless
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Remélem, lesz, ami tetszeni fog. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!