Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » A Harry Potter és az elátkozot...

A Harry Potter és az elátkozott gyermekben csak szerintem volt sokkal több?

Figyelt kérdés

Mindenki szidja, hogy milyen rossz, meg fanfiction, amikor szerintem az alapstory kifejezetten jó volt!

Az időutazós szálat a szerzők talán a "Vissza a jövőbe" filmből merítették, nekem tetszett. Ami hiba volt: összehozták a régi csapatot. Ron és Hermiome szerepeltetése felesleges volt.

Szerintem úgy lett volma jó, ha Albus és Scrorpius kalndjai a történet feléig tartanak. Onnantól átvehette volna a főszerepet Harry és Draco, akik csak ketten mennek a múltba a fiaik megkeresésére. Lehetett volna úgy, hogy Delphi akadályokat állít a két közepkorú varázsló elé. Mágikus lények stb. keresztezték volna az útjukat. Idő közben történtek volna visszautalások az iskolás évekre, de megmaradt volna a régi rivalizálás, ami poénos jeleneteket eredményezhetett volna.

Szerintem ez filmen nagyon jól jönne ki. Daniel Radcliffe és Tom Felton el tudná vinni a hátán a filmet.

Kicsit sem kellene bele az ügyetlen Ron meg az idegesítő, okoskodó Hermone, sem a mamlasz Hagrid karaktere.

2020. ápr. 20. 16:37
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem, az alapsztori, maga a Harry Potter 1-7, tényleg jó, ez nem az. Én angolul olvastam, ahogy megjelent, mert nagyon szerettem volna látni a színdarabot is.

Az időutazós szálat a harmadik könyvből vették, és annak minden szabályát alaposan felrúgva. Ron és Hermione karakterét jelentősen megváltoztatták, közük sem volt a könyvbéli önmagukhoz, Ronból egy alkholista lett, Hermione meg inkább kicsit Emma Watson.

De kérem, a Bellatrix+Voldi szál teljesen hülyeség, és azért mondjuk, hogy még fanfictionnak is rossz, mert ugye van egy kánon, amihez ragaszkodni kell, ha fanfictiont írsz, ez meg hivatalosan kiadott történet, egy cosmó homlokegyenes baromsággal.

Ja, és nem film.

2020. ápr. 21. 12:35
 12/13 anonim ***** válasza:
0%

Te írsz butaságokat, kb egyik kommentedben vágod pofon azt, amit az előzőben írtál le, de mindegy.

Olvastam Shakespeare-t, sőt nem csak tőle olvastam és színházba is szoktam járni (persze most nem a jelenlegi helyzet miatt).

Gyöngyi, figyelj, nem kell ennyire kikelned magadból. Ez egy sima kérdezz-felelek oldal, nem kell felkapnod a vizet ;)

2020. ápr. 21. 14:09
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez egy közepes történet lett, és a végére már tényleg egy fanficionre emlékeztetett engem is, olyan elrugaszkodott dolgok voltak benne. Nekem semmi bajom nem volt azzal, hogy egy színdarab, engem meg is lepett hogy ez sokaknak gondot okozott. Igazából én hálás vagyok érte, mert szerintem kínszenvedés lett volna ezt a faék egyszerű történetet egy 500 oldalas regényként olvasni. (Én az első 5 könyvet nagyon szerettem, többször is olvastam őket, de a 6. könyv már untatott...)

Én az Elátkozott gyermek legnagyobb pozitívumának Scorpius karakterét tartom. Őt tényleg megkedveltem. Még Draco is érdekes volt családapaként. Kb. ennyi. Az utazzunk vissza a múltba sztori sem lett volna rossz, de igazából nem sok értelme van. Ezzel a "mi lett volna ha Harry nincs" történettel, komolyan mintha az előző kötetek és Harry tetteinek a létjogosultságát próbálták volna bizonygatni... Mindenesetre ez is elég fanfiction érzetű, valamint ötlettelenségre vall. (Rendszeresen előszoktak állni pl. amerikai sorozatok írói a híres klasszikus "A élet csodaszép" című filmből vett "Mi lett volna ha..." töltelék résszel. Elég ciki szerintem, hogy ők is csak ennyit tudtak kitalálni. Ha filmet készítenének belőle, szerintem ez a történet mégcikibb lenne.) Igazából mindezeket még el is nézném neki, de van valami, ami szerintem teljesen komolytalanná teszi az egész történetet és végérvényesen rányomja a "közepes fanfiction" bélyeget, nevezetesen Delphi. Emlékszem mikor olvastam, elvoltam képedve, mert ennél gagyibb dolgot ki sem lehetett volna találni. Annyira nem illik az eredeti történetbe, hogy az valami hihetetlen.

Ez csak a 3 főbb dolog volt. A kisebbeket hagyjuk is!

Egyébként nekem valahogy Harry is fura volt. Évekig nem tud a fiával beszélgetni, tiltja a barátjától, lényegében Draco jobb apa, mint ő, holott Harry addigra már felnevelt több gyereket, fiatalon kívülálló volt, szóval megérthetné a fiát, ráadásul a 7. könyv végén éppen ő mondja, hogy teljesen mindegy hova kerül stb... Az egész apa-fia kapcsolatuk olyan mesterkéltnek hat, olyan tipikus "kell egy konfliktus a sztoriba, hát írjunk egyet", még akkor is, ha semmi értelme.

2020. ápr. 26. 15:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!