Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » A magyarok miért nem nagy...

A magyarok miért nem nagy Bűbájos boszorkák rajongók? Ti azok vagytok?

Figyelt kérdés

youtube-ba ha beírom, hogy charmed ezer féle vidit kiad angolul, elemzések, összehasonlítások stb tsb. magyarul tudomásom szerint egy ilyen sincs, pedig anno nagy BB rajóngói klubbok voltak.

Hogy lehet az hogy pl. a Harry Potter vagy a Star wars mai napig népszerű?

2020. ápr. 13. 15:21
 1/7 anonim ***** válasza:
83%

Van Bűbájos boszorkák könyv sorozat!

Digitalizálva SEHOL sincs,a filmsorozatot kedvelem.

[link]

2020. ápr. 13. 15:44
 2/7 A kérdező kommentje:
tudom, hogy vannak könyvek :) nekem is van 2.
2020. ápr. 13. 15:46
 3/7 anonim ***** válasza:
89%

Tudtommal a legnagyobb Charmed rajongói oldal magyar. Bár már nem aktív.

Én régebben szerettem, de ahogy egyre több kritikát néztem, és így újranézve nekem is jobban feltűntek a hibái és az, hogy Buffyt próbálja utánozni, aztán a Szex és New Yorkot, csak mindegyiket elég rosszul.

Harry Potternek és Star warsnek szerethetőbb karakterei vannak, olyan célokkal, amikkel könnyebb azonosulni.

A Bűbájos boszorkákban mindenkinek dolgoznia kell vagy randija van, ezért nem ér rá harcolni a gonosszal.

Harry Potter/Ron/Hermione soha nem mondja azt, hogy most nem ér rá vagy nem akar Voldemort ellen küzdeni, mert randija lesz valami random csajszival/fiúval.

A Bűbájos boszorkákban ez rendszeres jelenség, a szereplők soha nem a lényegre koncentrálnak, hanem valami magánéleti dolgukra, mindezt eléggé önző módon, ráadásul folyton kijátszva az ők a kiválasztottak kártyát, pedig mit sem csinálnak, csak próbálják kerülni a kötelességüket évadokon át.

Pl. Piper folyamatosan azon nyavalyog, hogy Leo fényőr és dolgoznia kell. A sorozat folyamán kiderül, hogy amikor Leonak mennie kell "dolgozni", akkor ez nem azt jelenti, hogy papírmunkát megy végezni, hanem valaki életveszélyben van, pl. démonok támadják és Leonak meg kell mentenie. Piper viszont elvárná, hogy ezt ignorálja és vele foglalkozzon. Ez nem csak irritáló egy idő után, de aki jobban belegondol abba, hogy mit is kér/vár el Piper, annak maga a karakter is egy borzalmas emberi lény lesz.

De ez nem csak a bűbájosokra igaz, rengeteg karakter nemtörődöm, miközben elvileg rajtuk múlna a világ sorsa és rengeteg ember élete.

Szóval elnézve más sorozatokat, ahol szintén szerepelnek "hős" karakterek, akiknek a dolguk a gonosszal való küzdelem, a Bűbájosokban van kezelve a legrosszabbul a magánéleti gondok megoldása. Nehéz rajongani olyan hősökért, akik ennyire saját magukra koncentrálnak és zavaró tényezőnek tartják az ártatlanok megvédését.

2020. ápr. 13. 16:00
 4/7 A kérdező kommentje:
egyetértek, persze, de a rajongók nem gondolnak bele szerintem ennyire mélyen a dolgokba, hanem csak szeretik a sorozatot :)
2020. ápr. 13. 16:17
 5/7 anonim ***** válasza:
80%

Jajj, emlékszem, hogy még a kétezres évek elején-közepén nagyon rá voltunk kattanva a tesóimmal, főleg nővéremmel :D

Persze ehhez az is közrejátszott, hogy akkoriban 3 tévécsatorna közül választhattunk, és nem tölthettünk le bármikor bármit torrenten. Szóval azt néztük ami volt, és hétköznap délutánonként ez volt :D

Mai fejjel már nem valószínű, hogy meg tudna fogni, így visszatekintve már sokkal egyértelműbb, hogy ez inkább nőközpontú sorozat volt, mind a szereplőket, mind pedig a célközönséget beleértve. Nosztalgiázni azért jó rajta.

Egyébként a Charmednek közel sincsen olyan komoly múltja, mint a Harry Potternek, a Star Warshoz képest meg aztán tényleg elég jelentéktelen.

26/F

2020. ápr. 14. 02:16
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Örök kedvencem eza sorozat, most megint ismétlik nekem cole a kedvencem :D
2020. ápr. 15. 21:57
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Vannak bakik benne,de akkoriban ez egy jó sztori volt,sőt ma is igazából szórakoztató annak,aki nem látta még szerintem,de nyitott a hasonlókra. Az alap sztori jó és azóta sem készült hasonló a Remake-on kívül. Aki kérdi ,hogy milyen én annak mindig ajánlom,hogy próbálja ki,bár tény lehet kell egy kis 90-es évek végi 2000-es eleji életérzés hozzá,de alapból is van egy húzása.
2020. jún. 21. 01:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!