Könyvtár megoldható nekem? (Többi lent)
Sziasztok!
Nos,lényegében szeptembertől Pestre fogok járni iskolába Szlovákiáról, és érdeklődnék hátha tudja valaki, hogy fogok-e tudni regisztrálni egy könyvtárba így, hogy nem élek Magyarországon? (Tehát nincs lakcímkártya) csak ott fogok tanulni, lehetséges így? Vagy ahhoz muszáj Magyarországon laknom? Ha esetleg valaki itt könyvtáros, vagy tudja, akkor légyszi szóljatok. Köszi szépen!
Aha, értem. Akkor a Központi Könyvtár maga a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár? (Tehát azok a könyvek, amelyekhez azt mutatja, hogy a Központi Könyvtárban megtalálhatók, azok a FSZEK-ben megtalálhatók?
Amit próbálok kinyögni az ez lényegében: Központi Könyvtár = FSZEK
Nem, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) magába foglalja a tagkönyvtárakat is. Ha a katalógust nézed, akkor azok a kötetek találhatóak meg a Központi Könyvárban, ahol a KK rövidítés van (KK Szabadpolc, KK Raktár, stb.). Viszont most néztem, hogy külön lehet beiratkozni a Központi Könytárba és az egyes tagkönyvtárakba. Ha pedig az a kötet, amit szeretnél, nincs meg abban a tagkönyvtárban, ahova beiratkoztál, akkor 500 ft-ért átkérheted.
De a legegyszerűbb, ha átolvasod a GYIK-et, itt leírják a legfontosabb információkat a kölcsönzéssel kapcsolatban: [link]
A Szabó Ervin Könyvtár több úgynevezett tagkönyvtárból áll. Úgy képzeld el, mintha harmincvalahány egyébként független könyvtár használná ugyanazt az elektronikus rendszert. Ha a katalógusban rákeresel valamire, kidobja az összes tagkönyvtárból a találatokat.
A tagkönyvtárakba be lehet iratkozni külön-külön (ekkor csak az adott tagkönyvtárból kölcsönözhetsz), vagy lehet "bérletet" váltani, amivel bármelyik tagkönyvtárhoz hozzáférsz.
A Központi Könyvtár a tagkönyvtárak legnagyobbika. A Lelőhelynél a "KK ezmegaz" jelenti azt, hogy a példány a Központiban van, az"rzmegaz" rész meg azt mondja meg, melyik részén az épületnek (Raktár, Böngészde, Gyerekkönyvtár, ...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!