Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Könyvtár megoldható nekem?...

Könyvtár megoldható nekem? (Többi lent)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nos,lényegében szeptembertől Pestre fogok járni iskolába Szlovákiáról, és érdeklődnék hátha tudja valaki, hogy fogok-e tudni regisztrálni egy könyvtárba így, hogy nem élek Magyarországon? (Tehát nincs lakcímkártya) csak ott fogok tanulni, lehetséges így? Vagy ahhoz muszáj Magyarországon laknom? Ha esetleg valaki itt könyvtáros, vagy tudja, akkor légyszi szóljatok. Köszi szépen!

2020. márc. 30. 18:01
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

A könyvtár szabályzatát nézd meg, ahova be szeretnél iratkozni, de szerintem ez nem lesz akadály. Úgy látom például az Országos Széchenyi Könyvtárba vagy a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárba is be tudsz iratkozni:

[link]

[link]

2020. márc. 30. 18:18
 2/7 A kérdező kommentje:
Teljesen igazad van! Köszönöm szépen! :)
2020. márc. 30. 18:23
 3/7 A kérdező kommentje:
Még egy kérdés. Próbálok a weboldalon az Online Katalógusban nézegetni könyveket, és olyat mutat nekem hogy “Lelőhely” ezek pedig mindenféle utcák, terek stb. Tehát a könyvek nem Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban vannak? (Bocsi ha hülye kerdes)
2020. márc. 30. 18:55
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Van a Központi Könyvtár és sok tagkönyvtár is, a katalógus tehát azt is mutatja, hogy az adott kötet melyik tagkönyvtárakban érhető el. Itt megvan az összes tagkönyvtár is térképen: [link]
2020. márc. 30. 21:20
 5/7 A kérdező kommentje:

Aha, értem. Akkor a Központi Könyvtár maga a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár? (Tehát azok a könyvek, amelyekhez azt mutatja, hogy a Központi Könyvtárban megtalálhatók, azok a FSZEK-ben megtalálhatók?

Amit próbálok kinyögni az ez lényegében: Központi Könyvtár = FSZEK

2020. márc. 31. 13:24
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) magába foglalja a tagkönyvtárakat is. Ha a katalógust nézed, akkor azok a kötetek találhatóak meg a Központi Könyvárban, ahol a KK rövidítés van (KK Szabadpolc, KK Raktár, stb.). Viszont most néztem, hogy külön lehet beiratkozni a Központi Könytárba és az egyes tagkönyvtárakba. Ha pedig az a kötet, amit szeretnél, nincs meg abban a tagkönyvtárban, ahova beiratkoztál, akkor 500 ft-ért átkérheted.

De a legegyszerűbb, ha átolvasod a GYIK-et, itt leírják a legfontosabb információkat a kölcsönzéssel kapcsolatban: [link]

2020. márc. 31. 21:20
 7/7 anonim ***** válasza:

A Szabó Ervin Könyvtár több úgynevezett tagkönyvtárból áll. Úgy képzeld el, mintha harmincvalahány egyébként független könyvtár használná ugyanazt az elektronikus rendszert. Ha a katalógusban rákeresel valamire, kidobja az összes tagkönyvtárból a találatokat.

A tagkönyvtárakba be lehet iratkozni külön-külön (ekkor csak az adott tagkönyvtárból kölcsönözhetsz), vagy lehet "bérletet" váltani, amivel bármelyik tagkönyvtárhoz hozzáférsz.

A Központi Könyvtár a tagkönyvtárak legnagyobbika. A Lelőhelynél a "KK ezmegaz" jelenti azt, hogy a példány a Központiban van, az"rzmegaz" rész meg azt mondja meg, melyik részén az épületnek (Raktár, Böngészde, Gyerekkönyvtár, ...)

2020. ápr. 14. 11:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!