Ajánlanátok könyveket az alábbi témákban?
1. Érdekelne olyan, ami az egyén és társadalom viszonyát vizsgálja, különös tekintettel az egymásra gyakorolt hatásukra.
2. Az elidegenedést problémáját körbejáró művekre is nyitott vagyok.
3. Olyan művet is ajánlhattok, ami hanyatló, a széthullás szélére sodródott társadalmakat mutat be, plusz pont, ha ezt egy konkrét személy perspektívájából teszi meg. Lehet olyan is, amely valós eseményeken nyugszik, pl. háború szélére sodródott országban foglal helyet, vagy egy rendszer összeomlását követően veszi fel a fonalat.
4. Filozofikus sci-fi regényeket is keresek, leginkább olyanokat, amelyek az emberi lét kérdéseit, illetve ember és technológia/mesterséges intelligencia viszonyát boncolgatja. Esetleg disztópikus társadalmakat mutat be, lehetőleg túllépve a kliséken.
5. Pszichológia horrort is szívesen olvasnék.
Továbbá két konkrét műnek is keresem a címét. Az egyik a diktatúrák természetrajzával foglalkozik, és a legkülönbözőbb autoriter rendszerek közös pontjait mutatja be. Úgy tudom, pár éve jelent meg, legalábbis a magyar kiadás.
A másik mű pedig leginkább úgy írható le, mint a mai magyar valóság. Két népcsoportok kapcsolatba kerül, az egyik vezetői azonban elkezdenek félelmet kelteni a népük körében, a másik csoportot illetően.
Tudom, hogy régebben íródott mű, amely az elmúlt években lett újra felkapottabb.
Bradbury: Marsbéli krónikák, Fahrenheit 451
Orwell: Állatfarm, 1984
Merle: Védett férfiak
Golding: A legyek ura
Doctorow: Kis testvér
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!