Melyik a kedvenc Stephen King könyvetek, illetve szerintetek melyik a legjobb?
Eddig még nem olvastam tőle túl sokat, de az eddigi abszolút kedvenceim a Tortúra és a Cujo.
Mindkettő jóval kisebb kaliberű (mondjuk egy Az-hoz képest), ezekben sikerült belőlem a legjobban kihozni a feszkót (a Cujo első olvasásánál többször szünetet kellett tartanom, mert egyszerűen nem bírtam idegileg), valamint a végük sincsen elrontva, mind a kettő szép, kerek befejezést kapott.
Valamint a King horrorok többségétől eltérően, ezekben nincs semmi természetfeletti elem, hanem mindkettő teljesen olyan történet, amely akár a valóságban is megtörténhetne valakivel. De őszintén remélem, hogy senkivel sem fognak.
26/F
Haver, baromi jó zenekaruk van (You Know They Got a Hell of a Band)
Novella, visszatérő témája Kingnek az eldugott kisváros fura figurákkal, és persze mindig a nő érzi meg először, hogy most kellene felállni és elhúzni innen...
Könyvek közül a Holtsáv. Jó történetvezetés. A főhőssel végig azonosulni lehet. Ezt olvastam tőle először.
A Ragyogás illetve a Tűzgyújtó. Különleges képességekkel megáldott gyerekek. A Ragyogásnál Hallorannt, a szakácsot kedveltem meg, a Tűzgyújtónál nagyon jó volt a nagypapa házában töltött időszak leírása.
Hallorann:az It-ben is felbukkan. Jók az egyes gyerekek hátterének jellemzései, főleg a farmergyereké. Iszonyú hosszú könyv, egy-egy leírás után azon gondolkodtam, hogy kilóra fizetik az írót? A végén ami a gyerekek között történt, nálam kiverte a bizosítékot, nem hiszem, hogy nem tudta volna másképp csúcsra vinni a sztorit.
Kedves 4. válaszoló!
Tegnap arra voltam kíváncsi ,hogy melyikkel érdemes kezdeni!
Ma pedig a legjobb könyveire lennék kíváncsi ,illetve a ti kedvenceitekre ,hogy a jövőben miket lenne még érdemes elolvasni!
Nekem az AZ a kedvencem.
De amúgy rohadtul unalmas, hogy ezt a kérdést minden áldott héten felteszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!