Tudnátok egy huszonéves srácnak könyveket ajánlani?
Stephen Kinget szeretem, pár régebbi, itthon megjelent sci-fit is olvastam. Legszívesebben valami urban fantasy regényt olvasnék, de amikor bementem az egyik nagy könyvesboltba, akkor ilyen kategóriában csak romantikus lányregények jöttek velem szembe.
Eragon sorozaton gondolkodom, Darren Shanon. Esetleg van még ötletetek, hogy mi az, ami bejöhetne férfiszemmel is és alapvetően nem lányoknak íródott? Lehetnek a sztoriban érzelmek, de ne a romantika vigye el az egészet. És a krimik sem jönnek be.
Köszönöm!
Az Eragon sorozatot ajánlom. Nekem a negyedik rész kicsit nehezen ment, de az első három klassz volt.
Brandon Hackett (Markovics Botond) könyveire keress rá esetleg.
Vagy az Agave kiadóra.
Urban-fantasyk:
Jim Butcher: Dresden-akták
Ez elég jó urban fantasy, habár ha nem szereted a krimit, akkor lehet ez sem tetszene.
Joe Hill könyei: Szarvak, Nos4a2
J.D. Barker: Dracul
Scifik:
Neal Stephenson: A hét Éva
Adrian Tchaikovsky: Az idő gyermekei sorozat
High-fantasyk:
Ed Mcdonald: A holló jele
Brandon Sanderson: Ködszerzet
Nicholas Eames: A banda
Robin Hobb: Látnok-ciklus
Az első, ami beugrott, az Csurgó Csabától a Kukoricza, jó kis fantasy, bár nem vagyok benne biztos, hogy urban fantasy kategóriába esik. A második Veres Attilától az Odakint sötétebb.
Ami tuti urban fantasy (és olvastam), az Vagyim Panovtól a Prófécia.
Ami nekem például nagy "szerelem", az a Vörös lázadás sorozat, szerintem mindenképpen megér egy próbát.
Én is teljes szívvel ajánlom az Agave oldalát, eddig az ő könyveikkel egyszer nem nyúltam mellé, de a Gabo-tól is van jópár kedvenc sci-fi, fantasy téren.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!