Mit csináljak? Mi erre a megoldás?
Figyelt kérdés
Szeretek olvasni, de azt vettem észre, hogy az olvasottak nagyon nagy részét elfelejtem egy idő után, és ilyenkor úgy érzem, hogy teljesen feleslegesen "fáradtam" úgymond. Az olvasás elsősorban nyilván szórakozás, de rengeteg energiát igényel, hogy minden egyes sort befogadjon az emberi agy, és ne csak felszínesen átfussa azokat. Általában 2-3 hónapig még emlékszem sok mindenre, csak aztán kimegy a fejemből az információk legalább hetven százaláka, pedig az életemre esküszöm, hogy mindig olyasmit olvasok, ami érdekel. Hogyan tudnám ezt esetleg fejleszteni? Valakinek van erre tippje? Minden hasznos tanácsot szívesen fogadok, köszönöm szépen!2019. dec. 15. 11:17
1/8 anonim válasza:
Ezzel a legtöbb ember így van. Ha valami fontos dolgot olvasol, érdemes a főbb pontokat kijegyzetelni. Akár a szépirodalmi olvasmányokról is készíthetsz olvasónaplót.
2/8 A kérdező kommentje:
százaléka*
2019. dec. 15. 11:19
3/8 anonim válasza:
Hmmm,nem azt mondom hogy írj a könyvről olvasó naplót,de én vezetek egy jegyzetet a 'kiolvasott könyvekről'.
Javaslom neked is,de ha pár sort írsz róla,főszereplők,nevek,helyek;talán jobban 'rögzül'.
4/8 A kérdező kommentje:
De én most leginkább arra gondolok, amikor szabad akaratából olvas az ember, nem pedig azért, mert kötelező megtanulni egy anyagot, vagy elsajátítani valamelyik olvasmányt az iskolában. Olyankor én is jegyzetelek, amikor tanulok, de olyat még nem láttam, hogy valaki egy jó kis kalandregény közben ezt a módszert alkalmazta volna.
2019. dec. 15. 11:28
5/8 A kérdező kommentje:
#3 Ez egyébként nem rossz módszer, csak félek, hogy túl sok időt elvesz, ha minden könyvnél ezt csinálom. Nálad ez általában mennyi időt vesz igénybe?
2019. dec. 15. 11:32
6/8 anonim válasza:
#3@$ vagyok?!Ősszessen?!
Max 3 perc.Telefonos jegyzet.
Ha kiválasztok egy könyvet,a címe tutti oda kerül.
A könyv közepe és vége táján jegyzem fel ha 'valami megfogott benne'.
Pl: Szergej Lukjanyenko Kvázi
A Kvázi 'felemelkedett,inteligens Zombi'
(a poént nem lötöm le mitől.)Fsz Szimonov százados,és egy csavaros Kvázi,krimi,+szereplő egy Tal nevű élő gyermek.
(A regény vége nyitva marad,folytatás?)
8/8 A kérdező kommentje:
Olyat se láttam még, hogy valaki 9%-on lett volna, durva :o
2019. dec. 19. 20:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!