Valaki olvas még papíralapon könyveket?
Kaptam egy utalványt, vettem egy könyvet, megrendeltem, minden.
Erre megtalálom ugyanazt a Scribd alkalmazásban... :( Valami olyat kellett volna választanom, ami ott nincs fent...
Ondolkozom rajta, hogy át sem veszem, könyvesboltba kértem....
Nekem ezer forintot sem ér meg, ha meg van ingyen...
Én mondjuk nem egészen értek egyet a 20-as válaszolóval (bár nem is pontoztam le, mert mint szubjektív vélemény hasznos és korrekt).
Miért ne lehetne lelke egy könyvnek, akárcsak egy tányérnak? A lelket mi adjuk neki. Vajon hány ember tart otthon olyan étkészletet, amelyet csak ünnepnapokon (például Karácsonykor) vesz elő? "Ennyi erővel" :) – bizony, ez nem kevés erő. A régi korok fazekasai miért díszítették olyan nagy gonddal a tányérokat, amelyek a kezük alatt születtek a korongon? Azok a tányérok életre, sőt életekre szóltak. Lehet, hogy a nagyi/dédi öröksége még mindig ott lóg a konyha falán.
Ugyanígy lehet lelke egy könyvnek, mint hordozónak, amely, ha sokáig van nálunk, még a szamárfülei is kedves, esetleg szomorú, nosztalgikus emlékeket idézhetnek meg. Sőt, egy kütyünek is lehet lelke. Aki gyerekkorában szeretett videójátékozni, valószínűleg megdobbantja a szívét, ha eléje kerül egy régi konzol. Hát még ha a sajátja a padlásról, mellette a kazetták egy zacsiban. Nekem van Kindle e-book olvasóm. Varázskönyv az, amelynek paradox módon csak egyetlen oldala van, mégis akármit elolvashatok azon az egy oldalon. Azért van lelke, mert képes vagyok belelátni a lelket. Sokszor ehhez idő kell, ma meg, a fogyótermékek korában túl rövid életűek az eszközök ahhoz, hogy ki tudjon bontakozni a lélek. Az elavult termék könnyebben válik a szemünkben ócska, lerágott csonttá, mint olyan retró eszközzé, amelyre fájó szeretettel gondolunk vissza. A papír alapú könyv állja az időt, ezért könnyebb felfedezni benne a lelket.
"Valaki olvas még papíralapon könyveket?"
Igen, és bár van e-book olvasóm, amit ugyanúgy szeretek, hiányoznának a papír alapú könyveim, ha nem lennének.
#22-es, nem tudom, kivel vitatkozol, én voltam, aki eredetileg azt írtam, hogy a könyvet jobb élmény kézbe venni, mint az e-bookot. De ez csak a saját véleményem, sehol nem írtam olyat, hogy a könyv jobb, mint az e-book. Mindenki döntse el magának, hogy mi a jó, én csak a saját véleményemet írtam le, hogy nekem a könyv a jó, és én biztos, hogy nem fogok áttérni e-bookra, mert nekem abból lélektelen az olvasás. Lehet, hogy másnak az e-book a jó, ez engem nem érdekel, és nem is akarok senkit meggyőzni a könyv mellett.
Innentől kezdve felesleges felhozni azt, hogy van-e pozitív hozadéka az e-booknak, mert ezekkel nem vitatkoztam. Mindenki el tudja dönteni, hogy az igényeinek mi a megfelelő választás.
Az, hogy milyen a könyvek tartalma, hogy rossz tartalmakat is megjelentettek már könyvben - ez is hogy jön ide? A kérdés arról szól, hogy olvas-e még valaki papíralapon könyveket, a válaszolók pedig elmondják, hogy kinek mi a kényelmes, neked pl. az e-book, nekem a könyv. Senki nem a könyvek tartalmáról beszélt, e-bookon is megjelenhet a Main Kampf, de ez nem releváns dolog a kérdés szempontjából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!