Novellát több szemszögből írni?
Egyszer olvastam ilyen könyvet. Szerettem az író stílusát, a karaktereit is, - az a könyv is jó lehetett volna, de pont emiatt nem volt jó. Mire megszoktam azt, ahogy Anna gondolkodik, fogalmaz, beszél, mire elkezdtem azonosulni a karakterrel, - arra hirtelen jött Máté és átvette a stafétát. Mire elkezdtem Mátét megszokni, Anna visszajött és újra bele kellett szokni a stílusába. Nagyon kizökkentett, idegesített.
Emlékeim szerint tetszett az említett könyv előtt olvasott 2-3 műve is az írónak, szerintem értett hozzá, jól írt, - de ezt a Két szemszöges történetet tapasztalattal a háta mögött sem tudta rendesen megcsinálni.
Ez alapján én elsőre biztos, hogy egyszemszögesben írnék.
Szia!
Mint ahogy az előttem szóló is írta, eléggé nehéz két vagy több szemszögből írni egy történetet, pláne ha valakinek nincs is benne gyakorlata!
Olvastam olyat, ami 2 sőt 3 szemszögből (POV-Point of View) volt írva, és borzalmasan zavaró volt, hogy az írója sűrűn váltogatta a nézőszögeket.
Szóval nem mondom, hogy ne gyakorolj ezzel, de gondold át. Ha teljesen biztos vagy benne, akkor csináld.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!