Milyen modern stílusban íródott, görög mitológia alapú könyvek vannak?
Olyasmi kéne mint az 'Akhilleusz dala'. Hitelesen meséli (többé kevésbé) az Íliász történetét, mégis egy modern-szerű regény stílusa van. Nekem az Akhilleusz dala annyura tetszett hogy annak ellenére is megkönnyeztem a végét hogy évek óta tisztában vagyok hogy mi történik, szóval az is "jó pont" ha valamiféle érzelmet is kivált. A görög mitológián belül szólhat akármiről, minden érdekel.
Köszi mindenkinek :)
Rick Riordan - Percy Jackson és az olimposziak 1: A villámtolvaj
Rick Riordan - Percy Jackson és az olimposziak 2: A szörnyek tengere
Rick Riordan - Percy Jackson és az olimposziak 3: A titánok átka
Rick Riordan - Percy Jackson és az olimposziak 4: Csata a labirintusban
Rick Riordan - Percy Jackson és az olimposziak 5: Az utolsó olimposzi
Madeline Miller - Circe
Ursula K. Le Guin - Lavinia
Peternelle van Arsdale - The Cold Is in Her Bones
David Elliott - Bull
Colm Toibin - House of Names
Ezek tartalmaznak fiktív, plusz hozzáadott elemeket, de szerintem rédemes vetned rájuk egy pillantást.
Valamint, szerintem meg tudsz gyűrkőzni Homérosz eredeti műveivel, egyes kiadásokban (pl Wordsworth) adnak útmutatókat az ismeretlen szavakhoz és ilyesmik.
#1 köszi!
Nagyon gondolkozok azon, hogy elkezdjem-e az Íliászt de kicsit tartok tőle, de előbb utóbb sort kerítek rá 😊
2 kedvenc könyvem a percy jacksonokon kívül:
-a jövő harcosai (nemtudom)
-pegazus (trilógia)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!