Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » A kis herceg végén meghal a...

A kis herceg végén meghal a kis herceg? És ha igen, miért?

Figyelt kérdés
Ha igen, miért mondja, hogy a kígyók második marásában már nincs méreg? Ha pedig nem, akkor mi értelme, hogy megmarja a kígyó? És eleve: miért hal meg? Ennek mi értelme van? Közben arról beszél, hogy visszamegy a bolygójára/csillagjára. de eddig nem ezen a módon utazott.
2019. aug. 10. 22:45
 1/9 anonim ***** válasza:
19%
inkább olvasd el, nem olyan hosszú
2019. aug. 10. 22:55
 2/9 A kérdező kommentje:
Elolvastam, szerintem ez a kérdéseimből is látszik. Két nyelven is elolvastam, de nem világos.
2019. aug. 10. 23:08
 3/9 anonim ***** válasza:
0%
Nem, nem látszik
2019. aug. 10. 23:12
 4/9 A kérdező kommentje:
Oké, de mi lenne, ha segítenél a gúnyos megjegyzések és a kioktatás helyett? Ennyi energiával már leírhattad volna a választ. Amúgy igenis látszik, különben honnan tudnék a kígyóról, meg hogy milyen párbeszéd hangzik el? Fontos kötekedni?
2019. aug. 10. 23:27
 5/9 A kérdező kommentje:
És ha meghal, miért kérdezi az író, hogy a bolygón hogy él, és tett-e burát a rózsára végül? Meg miért az az utolsó mondat, hogy hátha visszatér?
2019. aug. 10. 23:28
 6/9 anonim ***** válasza:
92%

A kis herceg - többek között - a gyermeki hit és gyermeki ártatlanság jelképe is. A kígyó és a kalap esete az elején megvan? Pont ezt jelképezi: a "fölnőttek" földhözragadtságát. Te emberi módra gondolkodsz, fölnőttként: a kisfiút megmarja a kígyó, így meghal. De a kis herceg egy másik bolygó szülötte, a fent említett hit jelképe, így ő tudja, hogy a kígyó segít neki, hogy hazajusson a bolygójára. Másképp nem szabadulna a földhöz ragadt emberi testből.

És hogy meghal vagy hazajut? Szerinted? :-) Te kisherceg módra vagy fölnőttként gondolkodsz?

2019. aug. 11. 22:50
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

A kis herceg a végén visszajut a bolygójára. De a teste túl nehéz, ezért csak a lelkét viheti. A kígyó megmarja őt, ezért a teste üres porhüvely lesz, de nem tudja az írót már megmarni, mert nem marad elég mérge rá, hogy belehaljon.

Arról beszél a kis herceg, idézem:"Az embereknek nem ugyanazt jelentik a csillagaik. Akik úton járnak, azoknak vezetőül szolgálnak a csillagok. Másoknak nem egyebek csöppnyi kis fényeknél. Ismét mások, a tudósok számára problémák. Az üzletemberem szemében aranyból voltak. A csillagok viszont mind-mind hallgatnak. De neked olyan csillagaid lesznek, amilyenek senki másnak. (...) Mert én ott lakom majd valamelyiken, és ott nevetek majd valamelyiken: ha éjszakánként fölnézel az égre, olyan lesz számodra, mintha minden csillag nevetne. Neked, egyedül neked, olyan csillagaid lesznek, amik nevetni tudnak! (...) S ha majd megvigasztalódtál (mert végül is mindig megvigasztalódik az ember), örülni fogsz neki, hogy megismerkedtél velem. Mindig is a barátom leszel."

"Éjszaka majd fölnézel a csillagokra. Az enyém sokkal kisebb, semhogy megmutathatnám, hol van. De jobb is így. Számodra az én csillagom egy lesz valamerre a többi csillag közt. Így aztán minden csillagot szívesen nézel majd... Mind a barátod lesz."

Az író el akarja kísérni őt. A kis herceg meg megajándékozza a gyermeki hit által élt valójába. Egyébként a kis herceget a háborúra kell értelmezni. Nem egy gyerekmese. "Fölnőtt" embereknek íródott.

Elmondja hogy a teste túl nehéz ahhoz hogy magával vigye. Túl sok időt töltött a földön. Megfigyelheted, mindenhol csak egy keveset maradt itt meg nagyon sokat. Nehéz lett a teste. Ezért marta meg a kígyó. Nem halt meg csak más formában létezik tovább.

2019. aug. 12. 00:10
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm, szépen!

"Elmondja hogy a teste túl nehéz ahhoz hogy magával vigye."

Ez így nekem kimaradt. Valószínűleg, mert spanyolul olvastam, és nem értettem minden egyes mondatot, amikor meg magyarul olvastam, akkor még kicsi voltam.

Ellenben nem igazán értem ezt a három privát üzenetet:

"Meghalt?"

"Válaszoló, te áruló!"

"Te vagy Kira, Laci, Bajnok, meg a ravasz róka! Gratulálok! Ennyi vagy."

2019. aug. 12. 01:09
 9/9 A kérdező kommentje:
Olyasvalaki írta, aki ismeri a sztorit, az apja felolvasta neki, ezt írta nekem előtte.
2019. aug. 12. 01:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!