Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Xbox vagy PS4? Milyen játék...

Xbox vagy PS4? Milyen játék lehetőségek vannak és mennyibe kerülne, ha online multiplayerben szeretnék játszani? Hátrányok előnyök?

Figyelt kérdés

Utoljára nintendo 32 játékkonzolom volt gyerekkoromban, inkább pc-s voltam, de màr az sem mozgat egy ideje mivel haldoklik a 6 éves laptopom és nincs türelmem kivárni, hogy betöltsön...a lényeg:

Néha játszanék egy jót egy-két új fps-s játékkal a több éve vásárolt fullhd tv-men, ami nem tud 4K-t.

Nekem csak az a lényeg, hogy laggmentesen, viszonylag szép grafikával fussanak a játékok mindenféle gond nélkül tudjak naponta 1-1 órácskát kockulni, kikapcsolódni.

Akár youtube-znék néha, vagy neteznék is rajta, de ez nem feltétel.

Kérdésem , hogy milyen játékkonzolt lenne érdemes vásárolni a fent felsoroltak tudtában?

Online multiplayer mennyibe kerül egyik vagy másik konzolon éves szinten?

Feleslegesen nem akarok sokat költeni, de olcsón, rossz vételt sem szeretnék, amit később megbánnék...

Próbàltam utàna olvasni a témának, de a nagyon vegyes vélemények miatt inkább felteszem ide a kérdést konkretizàlva.

2019. máj. 15. 21:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Havi 1500 ft a ps, ezert kapsz havonta ketto regebbi jatekot is.
2019. máj. 15. 21:19
 2/12 anonim ***** válasza:

FPS játékokra az Xbox jobb választás, mivel ők jobban támaszkodnak a lövöldére/multiplayerre (Halo!) de általánosságban ez jellemző a két konzolra:

Playstation 4:

- Nincs visszakompatibilitás, csak PS4 játékokkal játszhatsz

- Remek single player exkluzív címek amik csak PS4-re elérhetők, csak kérdés hogy téged érdekel e, mivel ezek többnyire történet orientáltak, és nem FPS egyik sem (kivéve: Killzone, de ebből is csak egy rész van)

- Az alap PS4 valamivel erősebb az alap Xboxnál.

- PSVR, Playlink elérhetőség.

- A PS4 Pro gyengébb az Xbox One X-nél.

Xbox:

- GamePass (havi 3000 forintért 100+ játék bérelhető egy adott listából, ez sokszor akciós, most pl. 300 ft (igen, háromszáz) 3 hónapra.)

- Inkább multiplayerre kihegyezett exkluzív címek az egyik legjobb FPS szériával a Halo-val, viszont az Xbox sokszor elég gyenge felhozatallal rendelkezik exkluzív címek szempontjából, elviekben ez a jövőben változni fog, mert 6 stúdiót vásároltak és egy nagyot nyitottak.

- PC-vel való szinergia, az összes Microsoft exc. játékból kapsz PC verziót is ingyen, ha Xboxra megveszed, van crossplay, cross progression.

- A PS4 kontrollerében akkumulátor van ami durván 7-8 órát bír, az Xbox One kontrollere elemes, egy olcsóbb újratölthetős elem nekem kb. 17-20 óráig tart.

Mind a kettő jó konzol, a kérdés hogy számodra melyik a megfelelőbb. Nekem is ajánlgattak ilyen olyan érvekkel ezt azt, csak senki nem vette figyelembe, hogy azok a dolgok engem nem érdekelnek.

2019. máj. 17. 07:40
 3/12 anonim ***** válasza:
Azt elfelejtettem odaírni az Xbox-hoz, hogy javarészt visszakompatibilis, 500+ Xbox 360 játék elérhető, lehet nosztalgiázni, és hatalmas klasszikusok is játszhatók, mint pl. a Mass Effect trilógia.
2019. máj. 17. 07:41
 4/12 A kérdező kommentje:

Legfőképp multi érdekelne, nem feltétlenül fps game. Ps nagy dobása most a days gone elég jónak tűnik singleben. Nem költenék feltétlenül játékonként 10 ezreket.

Tesztelgetni sem szeretnék, ha kedvem támad akkor multiznék, ha úgy van, akkor meg single playerben tolnám a sztorikat.

2019. máj. 17. 18:13
 5/12 anonim ***** válasza:

címek alapján dönts

illetve haveri körben, akikkel játszani szeretnél, mijük van. ugyanis crossplatform nincs

2019. máj. 17. 23:24
 6/12 A kérdező kommentje:
Nem a haverok miatt játszanék multiban, hanem mert izgalmasabb mint egy single player mode
2019. máj. 18. 07:22
 7/12 anonim ***** válasza:

Hát ez esetben igazából mindegy. Ezeket a kérdéseket tenném fel magamnak talán vásárlás előtt:

- Akarok e régebbi, de ugyanúgy jó játékokkal játszani? Ha igen, Xbox.

- Érdekelnek e a PS4 exkluzív címek? Ha igen, PS4.

- Érdekelnek e az Xbox címei, amik nincsenek PS4-en? Ha igen, Xbox.

- Rá vagyok e kattanva a VR-ra? Ha igen, PS4.

- Olcsón akarok játékot szerezni, vagy akár kölcsönözni Netflix szerűen? Ha igen, Xbox.

- Mind a kettőn fizetni kell a multiplayerért.

2019. máj. 18. 12:36
 8/12 anonim ***** válasza:
csak amikor rájössz arra hogy a barátaiddal nem tudsz játszani, az szar
2019. máj. 18. 13:18
 9/12 A kérdező kommentje:
27 vagyok és csak néha kockulnék esténként amikor nincs programom.
2019. máj. 19. 17:58
 10/12 anonim ***** válasza:
Nekem mindkét konzolból a slim 1tb változat van. Amit nagyon ír az előttem író, az a game pass. Igaz, 180 játék van rajta, de milyen 180 játék???? Az egyik az Xbox classicra megjelent Star Wars 4:3as arányban. A Halo tényleg jó, már csak azt mondja meg valaki , hogy egy 7 napja vett új konzol hogy a viharba tud napi szinten befagyni? Ezenkíül a két gép ugyan annyit tud, de nincs jó játék felhozatal a game passbe, hiába írod. A ps4 exlcusivokra csak annyit, hiába jó globálisan , ha téged holt nemérdekel a God of War… Kontrollerre annyit, ps4 kontroller undoritó autós játékhoz, Xbox one kontroller meg kényelmetlen lövöldözésre ( a másikkal szemben).
2019. máj. 22. 01:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!