Xbox vagy PS4? Milyen játék lehetőségek vannak és mennyibe kerülne, ha online multiplayerben szeretnék játszani? Hátrányok előnyök?
Utoljára nintendo 32 játékkonzolom volt gyerekkoromban, inkább pc-s voltam, de màr az sem mozgat egy ideje mivel haldoklik a 6 éves laptopom és nincs türelmem kivárni, hogy betöltsön...a lényeg:
Néha játszanék egy jót egy-két új fps-s játékkal a több éve vásárolt fullhd tv-men, ami nem tud 4K-t.
Nekem csak az a lényeg, hogy laggmentesen, viszonylag szép grafikával fussanak a játékok mindenféle gond nélkül tudjak naponta 1-1 órácskát kockulni, kikapcsolódni.
Akár youtube-znék néha, vagy neteznék is rajta, de ez nem feltétel.
Kérdésem , hogy milyen játékkonzolt lenne érdemes vásárolni a fent felsoroltak tudtában?
Online multiplayer mennyibe kerül egyik vagy másik konzolon éves szinten?
Feleslegesen nem akarok sokat költeni, de olcsón, rossz vételt sem szeretnék, amit később megbánnék...
Próbàltam utàna olvasni a témának, de a nagyon vegyes vélemények miatt inkább felteszem ide a kérdést konkretizàlva.
FPS játékokra az Xbox jobb választás, mivel ők jobban támaszkodnak a lövöldére/multiplayerre (Halo!) de általánosságban ez jellemző a két konzolra:
Playstation 4:
- Nincs visszakompatibilitás, csak PS4 játékokkal játszhatsz
- Remek single player exkluzív címek amik csak PS4-re elérhetők, csak kérdés hogy téged érdekel e, mivel ezek többnyire történet orientáltak, és nem FPS egyik sem (kivéve: Killzone, de ebből is csak egy rész van)
- Az alap PS4 valamivel erősebb az alap Xboxnál.
- PSVR, Playlink elérhetőség.
- A PS4 Pro gyengébb az Xbox One X-nél.
Xbox:
- GamePass (havi 3000 forintért 100+ játék bérelhető egy adott listából, ez sokszor akciós, most pl. 300 ft (igen, háromszáz) 3 hónapra.)
- Inkább multiplayerre kihegyezett exkluzív címek az egyik legjobb FPS szériával a Halo-val, viszont az Xbox sokszor elég gyenge felhozatallal rendelkezik exkluzív címek szempontjából, elviekben ez a jövőben változni fog, mert 6 stúdiót vásároltak és egy nagyot nyitottak.
- PC-vel való szinergia, az összes Microsoft exc. játékból kapsz PC verziót is ingyen, ha Xboxra megveszed, van crossplay, cross progression.
- A PS4 kontrollerében akkumulátor van ami durván 7-8 órát bír, az Xbox One kontrollere elemes, egy olcsóbb újratölthetős elem nekem kb. 17-20 óráig tart.
Mind a kettő jó konzol, a kérdés hogy számodra melyik a megfelelőbb. Nekem is ajánlgattak ilyen olyan érvekkel ezt azt, csak senki nem vette figyelembe, hogy azok a dolgok engem nem érdekelnek.
Legfőképp multi érdekelne, nem feltétlenül fps game. Ps nagy dobása most a days gone elég jónak tűnik singleben. Nem költenék feltétlenül játékonként 10 ezreket.
Tesztelgetni sem szeretnék, ha kedvem támad akkor multiznék, ha úgy van, akkor meg single playerben tolnám a sztorikat.
címek alapján dönts
illetve haveri körben, akikkel játszani szeretnél, mijük van. ugyanis crossplatform nincs
Hát ez esetben igazából mindegy. Ezeket a kérdéseket tenném fel magamnak talán vásárlás előtt:
- Akarok e régebbi, de ugyanúgy jó játékokkal játszani? Ha igen, Xbox.
- Érdekelnek e a PS4 exkluzív címek? Ha igen, PS4.
- Érdekelnek e az Xbox címei, amik nincsenek PS4-en? Ha igen, Xbox.
- Rá vagyok e kattanva a VR-ra? Ha igen, PS4.
- Olcsón akarok játékot szerezni, vagy akár kölcsönözni Netflix szerűen? Ha igen, Xbox.
- Mind a kettőn fizetni kell a multiplayerért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!