Minecraft win 10 kifagy. Miért?
OP: Windows 10 64 bit
4 GB ram
Intel celeron 2.16 Ghz proci
Intel HD graphics integrált videókártya
Látótávot szedd le minimumra, grafikát meg rakd fast-ra, tegyél fel egy OptiFine modot, ha utána se megy, akkor sajnos kevés a gép.
64 bites op rendszer csak maga lefoglal 2.5GB-ot, plusz az integrált vga is benyel még 500mb-1gb-ot, ha futtatod a játékot örülhetsz ha 1GB marad neki.
Nem is volt valami jó döntés 64 bit-es windowst felrakni miközben csak 4gb ramod van, 32 bites sokkal kevesebb ramot fogyasztana, a kevés ram miatt meg mindegy, hogy 4gb a limit, mivel azt nem léped túl.
32 bites rendszernél csak 1.88 GB-ot tudok használni.
Tudom, mert megprobáltam
Azért tudsz csak 1.88-at használni, mert 32-esnél gyárilag az IGP-d lefoglal 2 GB-ot fixre, ha lenne rendes dedikált kártya a gépben, akkor azzal is könnyebb lenne a gépnek, mert nincs feleslegesen még IGP-nek is leterhelve memória.
Ezt a beállítást meg BIOS-ban 32 bitesnél felül lehet írni dinamikusra, és akkor csak annyit foglal le, amennyi kell neki.
A lényegen akkor se változtat, kisebb látótáv, gyengébb grafika, ha van bent resource pack, töröld le/kapcsold ki, OptiFine-t rakd fel. Ha nem segít, akkor puding a gép, gépet kell fejleszteni vagy újat venni, illetve elfogadod a tényt, hogy kidobál a játék.
Értem.
Köszönöm a választ :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!