Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Warframe mentor?

Dorten kérdése:

Warframe mentor?

Figyelt kérdés
Egy mentort keresek, jobb megnevezést nem kaptam.. Sokat keresgélve rá találtam a warframere, és úgy döntöttem adok egy esélyt a játéknak, nem tűnik bonyolultnak (maga az irányítás meg a játék menet) de videokat nézve, a kártyák meg a framek, hát kissé el bizonytalanodtam. Ezért keresnék valakit aki el tudná magyarázni, hogy mit és hogyan, segítene míg raereznek a játékra.

2018. márc. 13. 22:53
 1/3 anonim ***** válasza:

Előre leszögezném, régen játszottam vele, így ha van benne pontatlanság, nyugodtan lehet javítani.

Amennyire én emlékszem rá, van egy tutorial, amit ha végigviszel bekerülsz a hajódba. A hajóról tudsz elkezdeni küldetéseket, ha kimész az orr részbe. Ha megnyitod a világtérképet, akkor sok pálya az elején elérhetetlen lesz, azért, mert először végig kell játszanod az adott pályákat. A térképen, ha jól rémlik, 3 féle jelölés van (vagy volt régebben, mikor ott hagytam). Van egy üres négyszög (fekete talán), a pálya számodra még nem érhető el. fehér keretes négyszög, a pálya elérhető, de te még nem játszottad ki (nem nyertél rajta), illetve fehérrel töltött négyszög, a pálya elérhető és már nyertél is rajta.

Ahhoz, hogy új bolygókat szerezz, ahova elmehetsz küldizni, vannak ilyen hiperkapuk, ahol az ott lévő, a kaput védő warframeket kell legyőznöd 1v1-ben. E mellé meg van adva az is, hogy pontosan milyen extra feladatokat kell még megcsinálnod (pl ölj meg 10 elite katonát stb). Ha ez megvan, feloldhatod a következő elérhető helyet.

Vannak speciális helyek, ahova csak előre legyártott küldetés térképpel mehetsz (ez a Derelict), a legjobb dropok ott esnek, illetve komoly tervrajzokat/kártyákat is ott szoktak farmolni.

A térkép bal felső sarkában 3 játékmód van, Solo, ekkor csak te vagy a pályán, meghívásos alapú, illetve szabad alapú amikor feltölti neked 3 random emberrel a csapatot. Az elején érdemesebb Soloban menni, mert a legtöbb rutinos player végigrohan a mapon, hogy az aktuális küldetést leverjék, mint a szél, kb elindulsz a pályán, nézelődsz, ők meg már a map végén állnak a kimenekitési ponton.

Az adott pályáknál vannak küldetések, amik extra dropot adhatnak, ezt a jobb oldali fülön jelzi a játék. Itt vannak a fő küldetésed elemei, a gyűjtögetés elemei, de vannak megbecsülés/reputation küldetések (hogy ne unatkozzál, van 6 frakció is, de ez neked nagyon korai), stb.

A világ térképtől balra található a frakciós rész. Ha majd haladsz előre a játékban és elkezdesz repuzni, ott lehet fejleszteni a repudat, illetve onnan (is) tudsz erős fegyvereket és kártyákat venni. Nem lehet minden frakcióval jóban lenni, 2 van, ami szeretni fog, 2 ami utál (amit erőteljesen a tudtodra adnak random támadásokkal mapon belül, nyakadba fo*nak néha napján egy nagy adag elite szörnyet :D) és 2 ami nem néz rád jó szemmel.

Teljesen a hajó orrának bal csücskében van a help desk, leírás ellenségekről, amikkel találkoztál, fő küldetés leírások (és onnan is lehet indítani őket, ez fontos) stb.

Térképtől jobbra vannak a hírek, mi az ami újdonság, mi várható, eventek stb.

Térképtől teljesen jobbra van a platinum shop. Ha nagyon komolyan akarod majd nyomni, előbb-utóbb vagy költesz rá vagy mástól venned kell platinumot (valós pénzért játékbeli valuta), mert összesen 2 karakter slotod van meg 3 vagy 4 fegyver slotod, az meg édes kevés.

Ahogy lemész a hídról (térképtől), veled szemben van az arzenál. Ott tudod kiválasztani a használni kívánt warframe-t, annak a felszereléseit illetve ott tudsz neki kártyákat adni.

Minden karaktered és fegyvered 1 vagy 2 pontot kap szintenként (attól függően, hogy Prime fegyver vagy sima, a Prime a drága fegyver, az elemei, tervrajza cserélgethető, míg a simáé nem, ezeket kell farmolni masszívan), erre lehet a kártyákat berakni. A kártyáknak van egy pontszáma. pl:

[link]

A fegyvert vagy warframet, ha eléri a 30-as szintet, lehetőség van resetelni egy kulccsal (vagy legalább is kulcs formája van, legyártandó termék az armory-dban), ami azért hasznos, mert az egyik slotra tudsz rakni egy jelet. A megjelölt slotra ha ugyan olyan jelű kártyát raksz, csak fele pontot igényel.

Lásd a fenti link, a Split chamber-re 8 pontot ír, de az a kártya valójában 16 pontot kérne, a még ki nem fejlesztett heavy caliber 7-et kér 14 helyett stb. Összesen 87 pont kéne, ha nem lenne fejlesztve/resetelve a fegyver, ami lehetetlenség, hiszen bal oldalt felül látod, hogy capacity 3/60, tehát a fegyver maximum szintjén 60 pontot enged kiosztani. Ezért kell a reset.

Ha reset után nem a megfelelő ikonú kártyát teszel bele, akkor viszont a pontigénye 150%-ra nő és mindig felfele kerekít (meg úgy kb mindenhol felfele kerekít). Pl ha van egy kártyád, ami 10 pontos és berakod egy helyre, ahol nem azonos az ikon, 15 pontot fog levonni. ha 9 pontos a kártya, annak a 150%-a 13,5 az 14 pontot fog kérni, tehát ilyenkor figyelni kell.

Az arzenálban lehet még színeket állítgatni, kinézetet, stb, sok apróság van még ott, azt fel kell fedezni.

2018. márc. 14. 07:17
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Felvonás ZWEI:

Az arzenálban lehet petet berakni. írtam a platinum shopot, ott nem csak platinumos vásárlási lehetőség van, hanem játékbeli farmolható pénzért is lehet venni dolgokat, én mindenképp a carrier-t ajánlom, mivel ez egy megfelelő kártyával maga szedi fel körülötted a lootolható tárgyakat, elég nagy segítség. Azt hiszem 100.000 játékpénz körül megy a tervrajza, az elején ez elég sok, de némi farmolással kihozható.

A hídról lemászván szemben az arzenál, jobbra az armory van. Itt lehet megszerzett tervrajzok alapján rész egységeket vagy egész warframeket, fegyvereket összerakni. Ehhez kell egy nagy adag alapanyag is (ha bezoomolsz térképen a bolygóra, jobb oldalt írja a leggyakoribb tárgyak esését, gyakorik, nem gyakori, ritka, különleges felsorolásban, pl nano spores van az első (legfelső) helyen, akkor ott sok nano spórát tudsz farmolni), szóval érdemes a pályán minden tárolót szétlőni és felvenni mindent. Fontos, hogy limitált helyed van, szóval okosan meg kell választani az elején, mit akarsz.

Jobb oldalt hátul már a fene se emlékszik, mi van, talán ott lehet managelni a nem bionikus háziállatot (korábban írt carrier meg van 2 másik), ez már elég ködös.

Arzenál mellett jobbra elmenve (be kell fordulni a sarkon) a sarokban van szintén egy valami, ha jól rémlik akkor bónuszolókat tudtál adni (golyók voltak, 20%, 50% stb, dropra, vagy fegyver elemre), de ez egyáltalán nem biztos, majd más pontosabban megmondja. Azt tudom, hogy nekem végjátéknál (gyűjtögetés, új fegyverek beszerzése stb) fontos volt :D

Hídtól lefele balra van a kártyagyűjtemény, itt tudod a kártyáidat végignézni, fejleszteni, illetve eladni pontért (amiből fejlesztheted a többit). Lesz olyan, ami 6 milliószor kiesik, mert gyakori drop, lesz amiért a 2 kezed összeteszed hogy kiesett, illetve olyan is van, amit csak venni lehet egy időszakos vendortól.

Bal oldalt hátul van a keltető, lehet élő peted is egy kutya (vagy valami hasonló) meg macska (vagy legalábbis hasonló) formában. Ehhez kell egy tojás, amit kiketetsz, majd inkubálod és ha megnő viheted magaddal (carrier még mindig jobb). Fontos, hogy ezeknek a dögöknek csökken a DNS stabilitása minden egyes küldetés után, amit csak platinumos tárggyal tudsz növelni, ezért sose preferáltam őket (persze volt 1-1 pet, de ennyi).

Az arzenál mögött (körbe kell szaladni) van egy nagy lezárt ajtó, ami mögött van egy szép nagy tojás, a te valódi éned ott van abban a tojásban, mivel a warframe mai szemmel nézve egy drón, amit távolról irányítasz. Majd nagyon később lesz rá egy küldetés sorozat, amit ha végigcsinálsz ki tudsz lépni a warframe-dből a meccsek alatt és lesz pár érdekes képessége (én egyébként nem használtam, csak ha direkt olyan ellenséget dobott be a pályára, amit úgy lehetett megfektetni).

Bal alsó chatablaknál vannak fülek, ott van olyan hogy trade, recruit stb, ha kérdezel (angolul persze) általában segítő készek a népek.

Elsőre ez baromi sok, de bele lehet jönni, szépen apránként. Sok sikert hozzá.

ui: már nincs fent a gépen a játék meg nem is akarom visszarakni, mert 700 óra nekem elég volt :D

2018. márc. 14. 07:39
 3/3 A kérdező kommentje:
Ezt így olvasva nagyon is a felcsigazott :))
2018. márc. 14. 09:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!