Szeretnék PC játékokkal játszani PC-re csatlakoztatható VR szemüveggel. Oculus és drága társaik nem jöhetnek szóba? Bővebben lent, kérlek olvasd el!
Egy informatikus játékos vagy hozzáértő kolléga véleményét szeretném olvasni.
Nagyon egyszerű a felállás: szeretném ~60000-ből megúszni a VR játszást.
Gyakorlati működő és nem működő megoldások:
1.: Kezdem azzal amit már kipróbáltam.
LG G4-em van (5,5 inch 1440p). Egy barátom kölcsön adta VR Box-át hogy nézzem meg én is milyen így játszani (Note 4-e volt akkor). Androidos VR játékokat próbáltam először. Gagyik, alig élvezhetőek voltak.
Találtam 2 programot amik segítségével kiküldtem USB kábelen a monitor képét a telefonra, és az egér mozgását a telefon giroszkópjával tettem egyenlővé.
Egy-két FPS játékot kipróbáltam, sajnos gagyi volt az élmény.
A szemüveget visszaadtam neki.
2. AIO VR szemüveget venni (pl.: [link]
Itt beszéltem a diszpécserrel, és azt mondta hogy az 1440-es verzióval nem lehet PC-n játszani, de az 1080-assal lehet.
Ez érdekes, mert mindkettőn van mini HDMI IN*1db port.
A másik az hogy HDMI 2.0 kell, nekem egy régebbi 780 GTX-em van, azon csak 1.4a van. Erre mondta hogy működHET, de nem tuti.
Tehát amit szeretnék megcsinálni:
Bejön a Windows, elindítok egy programot, beállítok egy játékot osztott képernyőre 2 szem perspektívából, kiteszem teljes képernyőre, majd kiküldöm a képet a szemüvegre ... és hogy oldom meg hogy a szemüveg giroszkópja az egér helyett mozogjon. Huhh erre a problémára most jöttem rá :(
Egy másik idegesítő dolog ez:
"4 Only compatible with Nibiru store APP, not compatible with Google Play/Google Cardboard APP."
Ez okozza a bajt, mert ha Google Play Store lenne rajta akkor nem lenne az USB-n való képkiküldés, de ezzel a Nibiruval nem lehet.
A kérdés az hogy működhet-e az 1080-as szemüveggel amit elgondoltam.

Köszi a válaszokat!
Trinus VR helyett ott van a Kainy, play store-ban 600 forint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!