Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Szeretnék PC játékokkal...

Dávid86 kérdése:

Szeretnék PC játékokkal játszani PC-re csatlakoztatható VR szemüveggel. Oculus és drága társaik nem jöhetnek szóba? Bővebben lent, kérlek olvasd el!

Figyelt kérdés

Egy informatikus játékos vagy hozzáértő kolléga véleményét szeretném olvasni.

Nagyon egyszerű a felállás: szeretném ~60000-ből megúszni a VR játszást.

Gyakorlati működő és nem működő megoldások:

1.: Kezdem azzal amit már kipróbáltam.

LG G4-em van (5,5 inch 1440p). Egy barátom kölcsön adta VR Box-át hogy nézzem meg én is milyen így játszani (Note 4-e volt akkor). Androidos VR játékokat próbáltam először. Gagyik, alig élvezhetőek voltak.

Találtam 2 programot amik segítségével kiküldtem USB kábelen a monitor képét a telefonra, és az egér mozgását a telefon giroszkópjával tettem egyenlővé.

Egy-két FPS játékot kipróbáltam, sajnos gagyi volt az élmény.

A szemüveget visszaadtam neki.

2. AIO VR szemüveget venni (pl.: [link]

Itt beszéltem a diszpécserrel, és azt mondta hogy az 1440-es verzióval nem lehet PC-n játszani, de az 1080-assal lehet.

Ez érdekes, mert mindkettőn van mini HDMI IN*1db port.

A másik az hogy HDMI 2.0 kell, nekem egy régebbi 780 GTX-em van, azon csak 1.4a van. Erre mondta hogy működHET, de nem tuti.

Tehát amit szeretnék megcsinálni:

Bejön a Windows, elindítok egy programot, beállítok egy játékot osztott képernyőre 2 szem perspektívából, kiteszem teljes képernyőre, majd kiküldöm a képet a szemüvegre ... és hogy oldom meg hogy a szemüveg giroszkópja az egér helyett mozogjon. Huhh erre a problémára most jöttem rá :(

Egy másik idegesítő dolog ez:

"4 Only compatible with Nibiru store APP, not compatible with Google Play/Google Cardboard APP."

Ez okozza a bajt, mert ha Google Play Store lenne rajta akkor nem lenne az USB-n való képkiküldés, de ezzel a Nibiruval nem lehet.

A kérdés az hogy működhet-e az 1080-as szemüveggel amit elgondoltam.

2018. febr. 21. 03:00
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Igen, aztán 5-6 ezresért veszel egy jó Sony headsetet a telódhoz, és leszólja röhögve a bobó beépített fülesét. A G4 gyroja jó kellene legyen, csak xda fórumon lehet, hogy utána kell nézz, hogy lehet mondjuk a Daydream appokkal elhitetni, hogy kompatibilis a cucc, meg sok egyéb ilyesmi. Szerintem a legolcsóbb olyat keresd, ami kényelmesnek tűnik, jó a lencseállítás, látószög, és ilyen extra, hogy füles beépítve, nincs, mert szükségtelen. Kábelmenedzsment kérdése az egész, és teljes a szabadságod, akár egy Sennheiser HD 700 is ott figyelhet a fejeden.
2018. febr. 23. 07:49
 12/15 anonim ***** válasza:
Ja, és a Trinus VR próbaverziójának adj egy kört, mielőtt nagyon költeni kezdenél erre, eközben lehetőleg USB-n kösd a telót a géphez. Ha nincs lag, akkor jók vagyunk. Add a Trinus full verzió árát a költségeidhez, és keress aliexpressen egy nagyon ötcsillagos szemüveget, aminél a vélemények kiemelik, hogy jól beállítható a pánt is meg az optika is és nagyon kényelmes hosszabb távon. Jó odafigyelni arra is, hogy tudjon hűlni a teló benne.
2018. febr. 23. 20:26
 13/15 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Trinus VR helyett ott van a Kainy, play store-ban 600 forint.

2018. febr. 24. 02:48
 14/15 GenyoAtyas válasza:
Szia kérdésem ,hogy közben találtál e megoldást? 4 év telt telt el, és pont erre keresek megoldást, olcso vr cucc plusz telefon ,stream játék, bluetooth gamepad.Egyelőre ennyi...
2022. júl. 5. 20:26
 15/15 A kérdező kommentje:
Oculus 2 jó PC és a vorpx nevű program lesz a megoldás.
2022. júl. 7. 23:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!