Szeretnék PC játékokkal játszani PC-re csatlakoztatható VR szemüveggel. Oculus és drága társaik nem jöhetnek szóba? Bővebben lent, kérlek olvasd el!
Egy informatikus játékos vagy hozzáértő kolléga véleményét szeretném olvasni.
Nagyon egyszerű a felállás: szeretném ~60000-ből megúszni a VR játszást.
Gyakorlati működő és nem működő megoldások:
1.: Kezdem azzal amit már kipróbáltam.
LG G4-em van (5,5 inch 1440p). Egy barátom kölcsön adta VR Box-át hogy nézzem meg én is milyen így játszani (Note 4-e volt akkor). Androidos VR játékokat próbáltam először. Gagyik, alig élvezhetőek voltak.
Találtam 2 programot amik segítségével kiküldtem USB kábelen a monitor képét a telefonra, és az egér mozgását a telefon giroszkópjával tettem egyenlővé.
Egy-két FPS játékot kipróbáltam, sajnos gagyi volt az élmény.
A szemüveget visszaadtam neki.
2. AIO VR szemüveget venni (pl.: [link]
Itt beszéltem a diszpécserrel, és azt mondta hogy az 1440-es verzióval nem lehet PC-n játszani, de az 1080-assal lehet.
Ez érdekes, mert mindkettőn van mini HDMI IN*1db port.
A másik az hogy HDMI 2.0 kell, nekem egy régebbi 780 GTX-em van, azon csak 1.4a van. Erre mondta hogy működHET, de nem tuti.
Tehát amit szeretnék megcsinálni:
Bejön a Windows, elindítok egy programot, beállítok egy játékot osztott képernyőre 2 szem perspektívából, kiteszem teljes képernyőre, majd kiküldöm a képet a szemüvegre ... és hogy oldom meg hogy a szemüveg giroszkópja az egér helyett mozogjon. Huhh erre a problémára most jöttem rá :(
Egy másik idegesítő dolog ez:
"4 Only compatible with Nibiru store APP, not compatible with Google Play/Google Cardboard APP."
Ez okozza a bajt, mert ha Google Play Store lenne rajta akkor nem lenne az USB-n való képkiküldés, de ezzel a Nibiruval nem lehet.
A kérdés az hogy működhet-e az 1080-as szemüveggel amit elgondoltam.
Véleményem és tapasztalataim alapján jó és normális VR élményt a büdös életben nemfogsz szerezni így.
Hidd el az a megoldás amit a 2. verzióban nem fog nagy Vr élményt jelenteni.
Ha normális VR élményt akarsz akkor igen az drága lesz de bőven megéri.
A legjobb VR az a HTC Vive amit többször is volt szerencsém kipróbálni nagyon sok féle játékban, munkámból adódóan. Igaz hogy 200 000+ ba kerül és kell hozzá egy 300 000-400 000 gép de olyan élmény amitől beszarik az ember
Nagyon egyszerű a felállás: szeretném ~60000-ből megúszni a VR játszást.
Max akkor ha itt nem forintra gondoltal. :)
Nem fogod megúszni 60 ezer forintból a PC-n való VR játszást.
A másodikkal is ugyanolyan élmény lenne, mintha a telefont kötnéd a gépre.
Azt kell megérteni, hogy nincs olyan, hogy ugyanazt az élményt kapod, mint pl.:HTC Vive esetében, csak a töredéke árért cserében. Szerinted lenne ilyen akkor nem azt vennék tömegestül a játékosok?
Meg a videókártyából is erősebb javasolt.
És egy ilyen + telefon kombináció?
Elvileg nem VR BOX szint hanem jóval jobb?
És csak 13000.
Mit gondoltok, ezzel - nem mondom hogy HTC Vive szintet lehet elérni de jóval jobbat mint a BOX-szal?
A lencsére ezt írják:
"... 120 degrees FOV large field of view, adopts Japanese imported PMMA lens, with 42mm focus showing a real view , make you enjoy your private cinema ..."
Ehhez képest az Oculus 110 fok.
A telefon miatt a felbontás 1280*1440 (2560*1440)
Oculus: 1080*1200 (2160*1200)
Telefon: 60Hz, Oculus: 90Hz.
Lencse állíthatóság 58-72 vs 60-72 mm. Ez elég jó.
A Bobo-ra azt írják hogy elég jó a beépített hangszóró, néztem tesztet.
Így nem lehet annyira rossz. Tudom nem hozza, meg ára miatt sem vethető össze.
Amúgy mit szóltok?
Erre is rájöttem, csak elkapkodva gépeltem az elején.
"és hogy oldom meg hogy a szemüveg giroszkópja az egér helyett mozogjon. Huhh erre a problémára most jöttem rá :("
Úgy hogy az AIO VR szemüvegben van beépített gyro, így megoldódott ez a probléma.
BTW a BoboVR X1 AIO szemüveg csak 38000 körül van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!