Bridzsben a 3szan indulásra adott 4treff válasz mit jelent?
Ha a partnered válaszolt 4 treffet, az általában 8-9 pontot jelent, minimum 6 treffel.
Mivel a sans atout már eleve 16 pontot és minimum 2 treffet feltételez, nyilván azt szeretné, hogy te bemondd az 5 treffet.
Bocsáss meg, elnéztem a kérdést, és 1 szan. indulásról írtam.
3 szan indulás (az újabb szabályok szerint) nagyon gyenge lapot jelent, 7 káróval vagy treffel, és maximum 1 dámával egy másik színből. (Régen egy ász kellett.) Vagyis minimum 7 "levée"-t biztosít.
Ha a válasz 4 freff, a partner azt kérdezi, treff-e a színed vagy káró. (Azért mond treffet és nem a saját színét, mert rád bízza a választást, és a treff a leggyengébb szín, tehát nem vagy köteles egyből 5-re ugrani a válasznál. Csak ha a te színed is a treff.
Evvel játszom mostanában, és sokszor nem értem a (virtuális) partnerek licitjeit.
Nem ismered véletlenül ezt a programot?
Nem, sajnos nem ismerem.
Egy klubban játszom (több-kevesebb sikerrel, mert nem vagyok túl jó matematikus) már több, mint 15 éve.
Volt, hogy elértem a "káró fokozatot", idén lecsúsztam a treff licence-ra.
De figyelem az új szabályokat, meg is kapjuk a klub vezetőségétől, ha változás van.
Sok sikert! :)
Jól írta az előző, a 4 treff válasz azt jelenti, hogy mondd meg a színed, treff vagy káró.
Próbálj a BBO-ra (www.bridgebase.com) regisztrálni, ott, ha géppel játszol , megmutatja a licit jelentését a gép. És találhatsz élő partnert is, nagyon sokan vagyunk fent, szinte minden este van magyar verseny is (ma is).
Ha szükséged van rá, tanárt is találhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!