Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Ha lerakom a minecolony...

Ha lerakom a minecolony modban a fő épületet miért hal meg a map?

Figyelt kérdés
Úgy értem h ha lehelyezem, akkor lese rakja hanem kidob, és mikor visszalépek, nem is engedi h mást csináljak. minecraft 1.12.2-es verzió és a minecolony mod is. a forge is

2018. febr. 15. 21:17
 1/9 A kérdező kommentje:

Ezt írja ki:

A kapcsolat megszűnt

A fatal error has occurred, this connection is terminated

2018. febr. 16. 12:59
 2/9 he84 ***** válasza:
Nagy eséllyel bug-os (hibás) a mod. Akkor szokott ilyen lenni. Vagy esetleg nem használsz mellette több másik mod-ot is, melyek közül az egyikkel esetleg összeakadhat? Ugyanis több mod használata esetén erre is lehet némi esély.
2018. febr. 16. 19:15
 3/9 A kérdező kommentje:
Igen az lehet gond, egy modpacket használok. Ilyenkor mit kéne tennem? Mit lehet tenni?
2018. febr. 17. 10:10
 4/9 he84 ***** válasza:

Aha, hmm. Hát akkor viszont a modpack-ből egy, vagy több mod bekavarhat neki, nagy eséllyel ezért nem működik. Kicsit problémás és türelmet igényel a megoldás: hogyha több mod is van (az mindegy, hogy modpack, vagy külön-külön több mod, mindegyiknél ugyanaz a helyzet) és köztük 1-2 nem működik jól, akkor csakis azt lehet tenni, hogy némelyik mod-ot törölni kell, vagy át kell helyezni a mods mappából átmenetileg máshova akár egyesével, akár többet is, majd azok nélkül elindítani a Minecraft-ot, hogy azok nélkül működik-e már jól a nem jól működő mod. Ezt persze nyilván addig és úgy kell csinálni, ameddig nem megy a nem működő mod, addig kell tőle elszelektálni a többit.

Bár talán az lenne ezen belül a jobb és egyszerűbb megoldás, ha először csakis a MineColony mod-al lenne elindítva a Minecraft és úgy tesztelni, hogy önmagában jól működik-e. Ha igen, akkor kiderül már akkor, hogy maga a mod bug-os-e, vagy sem. Ha nem bug-os és önmagában működik, akkor utána kilépve a Minecraft-ból a modpack-edben lévő többi mod-ot egyesével visszamásolni mellé és úgy elindítani a Minecraft-ot. Pontosabban úgy egyesével, hogy ott a MineColony mod, hozzámásolsz a mods mappába egy mod-ot, aztán így elindítod a Minecraft-ot, hogy így jól működik-e azzal együtt. Ha igen, akkor kilépsz, majd hozzámásolsz még egy mod-ot, aztán így elindítod a Minecraft-ot, ha így is jól működnek együtt, mehet tovább ez a folyamat. Persze ha valamelyik hozzámásolt utáni teszt után megint nem működik jól, akkor megvan, hogy az utóbb másolt okoz gondot a MineColony mod-al együtt, így akkor azt nem szabad azzal együtt használnod.

Remélem tudtam segíteni. Ha gondolod, majd írd meg, hogy sikerült-e így, vagy hasonlóan megoldani.

2018. febr. 17. 16:28
 5/9 he84 ***** válasza:
Ja és még annyit tennék hozzá, hogy én régen kipróbáltam a MineColony mod-ot, vagy egy ahhoz hasonló Minecolonies mod-ot. Már nem tudom pontosan, hogy melyik volt, de a lényeg az, hogy kicsit bug-os volt, ha jól emlékszem és kicsit összetettebb a működése, mint azt hittem. Így én végül inkább töröltem ezt a mod-ot. De ne érts félre, nem azért mondtam, hogy lebeszéljelek és hogy ne használd a MineColony mod-ot, hanem csak azért mondtam, hogy tudd és számíts ezekre.
2018. febr. 17. 16:31
 6/9 A kérdező kommentje:
Oké, köszi megpróbálom így. (Kb. 200 modbol áll ugyh jó sok idő lesz ;) )
2018. febr. 18. 08:39
 7/9 he84 ***** válasza:
Wow, hát az eléggé sok, vagyis inkább túl sok, már bocsi. És akkor még egy régi barátom mondta rám néha, hogy én mod mániás vagyok maximum 40-50 mod-al (ezek között van 4-5 segéd mod is, amik bizonyos mod-ok működéséhez kellenek), ő még a 20-ra is azt mondta, hogy mod mánia, pedig nem az. Inkább te vagy mod mániás. Nem leszólás, csak megállapítás. Legalábbis Minecraft-hoz soknak számít a 200 mod, szerintem 80-10-ig tűrhető, főleg mivel a Minecraft alapból is eléggé processzor és memóriaigényes. Akkor mod-okkal pláne, még jobban az, pláne ha több mod van hozzá használva. Így már nem akkora csoda, hogy a MineColony mod nem megy nálad nagyobb eséllyel, a 200 közül bármelyikkel összeakadhat. De persze attól is függ, hogy milyen mod-ok vannak. Érdemes lenne talán néhányat törölnöd, ami nagy eséllyel nem kell, mert különben csak lassítják, terhelik a játékot.
2018. febr. 18. 13:49
 8/9 he84 ***** válasza:
És szerencséd van, ha elég jó a géped és bírja így is. Ám az is lehet nagy eséllyel, hogy azért is van gond, mert túl sok neki a 200 körüli mod mennyiség és nehezen bírja, ami nagyrészt érthető.
2018. febr. 18. 13:55
 9/9 he84 ***** válasza:
Közben láttam, hogy elírtam azt, hogy "80-10-ig", az valójában "80-100-ig" akar lenni.
2018. febr. 18. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!