Miért vannak FPS dropok a "The Witcher Enchanced Edition Director's Cut" játékban amikor megvan hozzá az ajánlott gépigény? Hogyan oldjam meg a problémát?
Ma vásároltam meg a játékot GOG-on, persze csak miután megnéztem hogy futna-e a gépemen. Bár nagyon régi gép ez már, azt szűrtem le a gépigényéből hogy az ajánlott megvan hozzá.
A kamerát forgatva, az átvezető videókban FPS dropokat észlelek, amik közepesen súlyosak de így nekem játszhatatlan a játék, pedig minden grafikai beállítást amit csak találtam a játékban levettem minimumra.
Kipróbáltam futtatni a játékot WinXP SP2 kompatibilis módban, 640x480-as rezolúcióban, tiltottam a vizuális témát (Disable visual themes), tiltottam az asztal kompozíciót (Disable desktop composition) de ekkor sem javult meg, ugyanúgy droppolja az FPS-t ha mondjuk fényből sötétségbe megyek, lámpa kerül mögém, átvezető videó van.
Van valami esély arra hogy ki tudjam küszöbölni ezeket az FPS dropokat?
CPU : AMD Athlon II X2 215 (2.70 GHz)
RAM : 4 GB
GPU : ATI Radeon HD 5400
DX : 11.0
Úgy érzem mindenkinek ez a válasza mindenre, hogy nincs elég ram, bővítsed!
1 GB-ot foglal a rendszer, tehát 3 megmarad a játéknak, illetve pont ennyi probléma volt az FPS-sel amíg 2GB-ot használtam és nem bővítettem 4-re.
[Task Manager]
RAM használat játék futtatása közben (minimum beállításokkal) :
3GB-ból 500-600MB
[Task Manager]
RAM használat játék futtatása közben (maximum beállításokkal) :
3GB-ból 700-800MB
[GPU-Z]
vRAM használat játék futtatása közben (minimum beállításokkal) :
512MB-ból [Dedikált=100MB] [Dinamikus=45MB]
[GPU-Z]
vRAM használat játék futtatása közben (maximum beállításokkal) :
512MB-ból [Dedikált=170MB] [Dinamikus=80MB]
(Ezek a maximum értékek amiket elért a játék, felfelé kerekítve.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!