Relatív kérdés, hogy mennyire jó játék, nekem mindenesetre tetszik, a húgom odáig van érte. Párommal is játszottam, Neki is tetszik.
Kipróbálni? Játékmester vagyok, egyik ajánlott bevezető családi játéknak tartom az egyéni és egyszerű mechanikája miatt.
2-5 játékosnak kell lapkák választásával bizonyos (véletlenszerűből kiválasztott direkt módon) lapkák alapján 16 fordulón keresztül felépíteni egy bolygót, majd mikor ez megtörtént, jön a sarkok szerinti pontozás minden bolygónál.
Nem kell ismerni a regényt a játék élvezetéhez, a regény szereplői csupán grafikaként jelennek meg bizonyos mechanizmusok és lapkák során.
A játék élvezetes, felnőttek/gyerekek egyaránt elvannak vele. Megközelítőleg öt perc alatt meg lehet tanulni (átlagban számolva) és kb félóra alatt lemegy egy parti.
A lapkák sokfélesége miatt az újrajátszhatóság magasabb, de vannak akik kiakadnak, hogy "persze, elhalásztad megint a jó lapokat és nekem maradt a majomkenyérfa", ami valljuk be, megtörténhet a játék során.
Összefoglalva, ez egy egész jó játék és igen, kipróbáltam már, tanítottam már, tehát van tapasztalatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!