Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » A "verseny" kockát mindig meg...

A "verseny" kockát mindig meg kell kenni szilikonnal?

Figyelt kérdés
Van egy 2*2-es anyagában színezett kockám, az szuperül pörög-forog és két ezer forint se volt. Most vettem egy 3*3-as kockát, azt írták róla, hogy "verseny kocka". 4000forint volt. Azért ezt választottam, mert könnyen forgót szeretnék, ami nem nyikorog össze-vissza. Amikor megjött, éreztem hogy olyan, mint a többi ezer forintos vacak. Alig forog, a középső burkoló lapok leestek róla, a matricák már negyed óra tekerés után kezdenek fülesedni, mert nem ragadnak rendesen. Úgy érzem, hogy átvertek. Ez az árkategória tényleg ilyen vacak? Gyárilag nincs kenve szilikon olajjal, azt nekem kell itthon megtennem?

2017. dec. 5. 23:38
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Jó lenne tudni, hogy hol vetted 4 ezer forintért, és milyet. Ha stúdiósat vettél itthon, akkor igen, az tényleg vacak. De online 4000-ért már rendes versenykockákat lehet venni.

Én anno nem mindegyik kockámba tettem szilikont, de ökölszabály, hogy ajánlott, általában javít a kocka teljesítményén.

2017. dec. 6. 07:05
 2/6 A kérdező kommentje:
sajnos stúdiósat vettem. azt írták, hogy "verseny kocka". haha.. megreklamáltam a minőségét, hogy maguktól kiesnek a középső lapok és hogy nehezen forog. mindezek tükrében megtévesztő verseny kockának nevezni, átverve érzem magam, ezért nem csak a kocka árát, de a postaköltséget is kérem vissza. nem akarnak fizetni, max a kocka árát... hát rohadjanak meg. írok a fogyasztóvédelemnek, mellékelve az email váltást.
2017. dec. 6. 19:15
 3/6 A kérdező kommentje:
Eltelt pár hónap. A kockát nem küldtem vissza, mert semmi szabadidőm nincs postára rohangálni a munka, család és iskola mellett. (Közben vettem egy anyagában színezett v-cube 3*3-as kockát, ami nagyon szuper.) A stúdiós kockát meglazítottam a fedlap alatti csavarokkal és bekentem kerékpár boltban kapható szilikon zsírral. Ettől a két dologtól olyan sokat javult, mintha másik kocka lenne a kezemben. Már nem bánom, hogy megtartottam. Viszont érdekelne, hogy miért nem eleve így adják az embernek? Az átlag kezdő kockás nem tudja, hogy a kockákat szét kell szedi, lazítani rajta és befújni szilikonnal. A kezdő kocka vásárlókat nagyon megtéveszti a leírása, miszerint könnyen forgó verseny kocka. Így, javítás után nagyon jól pörög, de ezt nem nekem kellett volna elvégeznem, hanem eleve így kellene küldenie a kocka stúdiónak. Nem nagy munka, de sokat javít a kockájuk megítélésén, ami javítás után tényleg jól forog.
2018. márc. 14. 01:07
 4/6 anonim ***** válasza:

1) Mert a legtöbb embernek úgy is megfelel, ahogy kalják.

2) Csomó plusz munka lenne.

3) Úgyis kikopik, tehát újra kell majd szilikonoznod.

A v-cube csak egy fokkal jobb :) Továbbra is azt javaslom, hogy majd nézz körül a Rubik kocka adok veszek facebook csoportban. Ha ezekből a kockákból eleged lesz.

2018. márc. 19. 07:28
 5/6 A kérdező kommentje:
A v-cube 2*2, 3*3 és 4*4 kockái nagyon jók lettek. Anyagában színezett és tényleg akadás mentesen és könnyen forog, bátran ajánlom, szerintem megütik a szintet. Az 5*5 már más kérdés, innen felfelé csak matricásak vannak és az én 5*5-öm nagyon szorult, hiába szilikonoztam, ráadásul alapból nem lehetett állítani rajta. 4*4-ig nyugodtan megvehetitek, azokhoz nem kellett nyúlni, meg bejáratni sem. Egyből könnyen és gyorsan forognak és nem esnek szét. Ha szükséges, könnyen állíthatók is és a fogásuk is kellemes. Nekem a gömbölyített változatok vannak.
2018. márc. 20. 13:22
 6/6 A kérdező kommentje:
A következő kihívás a 6*6-os kocka lesz, de dilemmában vagyok. A v-cube gömbölyített kockái nagyon kényelmesek és jól esik forgatni őket, viszont matricásak. Tud valaki lekerekített 6*6-ot, ami anyagában színezett és íves oldalú?
2018. márc. 20. 13:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!