Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Counter-Strike 1.6 FPS probléma?

Counter-Strike 1.6 FPS probléma?

Figyelt kérdés

A problémám az lenne, hogy a counter-strike 1.6-ban kevés az fps-em.. Egy ideig Nvidia GeForce Fx5500-as kártyán játszottam akkor megvolt fixen 90-100fps.. Semmi probléma nem volt azután a kártya tönkre ment hónapokig nem volt benne semmi kártya csak az alaplapi integrált kártya ott is ilyen 40-60fps-el elfutott szoftvermódban viszont így nem nagyon mertem szerverekre menni csak botozni.. A cstrike egyébként a Warzone oldalról van letöltve.. Eddig semmi gond nem volt nemrégiben (június) vettem egy Ati Radeon 9550-es kártyát a gépbe azóta a menüben ugyan megvan a 90-100fps, de játék közben alig megy 20-40fps-el és nagyon laggol főleg ha egy botot vagy szerveren egy embert meglátok.. A játékot 32 biten opengl-ben 800x600-as méretben futtatom a hang minőség gyenge és az fps max mint mindig "101" a config-ba nem szoktam belenyúlni csak annyit, hogy pár bindet beleírok meg a célzó színét szoktam variálni általában fehérre.. Évek óta így csinálom sose volt ilyen problémám.. Először a driverre gyanakodtam hamar be is szereztem a legujjabb ATI drivert, de ígysem oldódott meg a probléma.. Így muszáj vagyok hozzátok fordulni, hogy esetleg mi okozhatja még az fps ingadozását?

A gépem nem mai vas, de nekem egyenlőre még megfelel még nem tudok újabbat venni:

250GB Sata1 winchester

1GB DDR ram

2,8Ghz 1 magos proci

Ati Radeon 9550 128mb agp videókártya

AsRock P4VM800 alaplap

2017. aug. 13. 19:23
 1/10 anonim ***** válasza:

Az alap modelleket használod?

esetleg nincs gif,weblap a(z) motd-be a szerveren?

2017. aug. 13. 19:34
 2/10 A kérdező kommentje:
Igen alap modellek sose szeretek bele nyúlni az ilyen dolgokba bár volt mikor a Galil egy AK74U-ra cseréltem mert az jobban tetszett de sose használom azt a fegyvert így felesleges lenne bele rakni.. Semmi mod nincs benne.. Az alap szerveren amit botokkal játszok ott nincs mert most telepítettem újra kiváncsiságból így semmi nincs rajta beállítva egyébként Endlessen szoktam lenni vagyis voltam még jó volt de már legalább 3-4 hónapja nem voltam fent így nem tudom. Igazából pár percig léptem fel rá de amint észre vettem hogy rosszabb mint sima bot szerón így inkább nem is erőltetem még nem találok megoldást rá.
2017. aug. 13. 20:22
 3/10 anonim ***** válasza:

Nem modra gondoltam hanem motd-ra

Eredeti vagy ns? Ha milyen ns honnan töltöd le?

2017. aug. 14. 11:12
 4/10 A kérdező kommentje:
A mod alatt modelleket értettem. Elnézést.. A kérdés részben leírtam, hogy a Warzone-ről töltöttem le és igen NS Cstrike. Decemberre tervezem, hogy megvegyem ha jol láttam a steam oldalon ott most 3 ezer forint környékén van a CZ-vel együtt.. Bár nem bízom az ilyen utalásos (bankártyás fizetés) dolgokban, de szerintem most rá fogom szánni magam, hogy megvegyem, mert néha ugye bár más NS játékosnak is gondolom zaklató és kellemetlen lehet, hogy azt mondják rá csal, közbe meg tisztességesen játszik csak esetleg van egy kis játék tapasztalata. Jómagam 6 éve játszom még emlékszem suliba kezdtük lanon ott is NS cs-vel sose próbáltam még az eredeti Steamest és amit olvastam róla tuti, hogy ez a 6 év semmit nem fog érni benne. Szóval újra kellesz tanulnom stb. De amig nem tudom megvenni addig marad az NS. Ezért is kérném a segítséged. És a Motd-hez vissza térve mint írtam nem találtam semmi animációt vagy ilyesmit benne legalábbis a dedikált alap szerveren nincs semmi.. Még az AMXMODX is ki van kapcsolva.. Eddig is ugyan ezt a verziót használtam minden ugyan úgy van beállítva és mégis rossz.. Próbáltam babrálni a Videókártyával ugye ezek a shader meg aniztróp szűrés dolgokkal, de semmi nem változott.
2017. aug. 14. 13:50
 5/10 A kérdező kommentje:

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/1999/REC-html401-19991224/loose.dtd">

<html>

<head>

<title>Cstrike MOTD</title>

<style type="text/css">

pre {

font-family:Verdana,Tahoma;

color:#FFB000;

}

body {

background:#000000;

margin-left:8px;

margin-top:0px;

}

a {

text-decoration: underline;

}

a:link {

color: #FFFFFF;

}

a:visited {

}

a:active {

}

a:hover {

text-decoration: underline;

}

</style>

</head>

<body scroll="no">

<pre>

You are playing Counter-Strike v1.6

Visit the official CS web site @

www.counter-strike.net

<a href="http://www.counter-strike.net">Visit Counter-Strike.net</a>

</pre>

</body>

</html>

Ez található a cstrike könyvtárban lévő MOTD file-ban. sose nyúltam hozzá mindig is ez volt benne mikor régebben is néztem szóval szerintem ez nem lehet gond. A beállításokról még annyit, hogy pld a VGUI menüt kikapcsoltam meg a radar Solid beállítás talán ezek lehetnének még grafikusan lassító tényezők, de régebben se volt velük gond bárhogy használtam őket.. A videókártya drivere elvileg a legújjabb legalábbis a hivatalos AMD oldalt amikor letöltöttem azt írta.

2017. aug. 14. 13:54
 6/10 A kérdező kommentje:
De szerintem ez semmit nem befolyásol mármint játék közben nem szoktam ilyeneket nézni sőt semmi ilyesmit. Nem torrentezek se facebook még teamspeak se.. Az internetnek szerintem semmi köze a botos szerverhez így arra se gyanakszom.. És érdekes mikor egyedül vagyok a szerveren elég jó az FPS arány, de amint bejön pár bot és mondjuk rájuk viszem a kurzort (célkereszt) az fps máris 40-30-20 és egyre lejjebb aztán már annyira rossz, hogy laggol, de ha elviszem onnan a kurzort mármint az emberről/botról egyből vissza ugrik az fps először 60 majd ha nincs semmi ilyen model a környéken akkor vissza megy ilyen 90-100fps-re. Próbálkoztam a 3d beállításoknál jelenleg meg régen is mindig a "magas teljesítmény" opciót használtam persze ha valami szűrés be volt kapcsolva azokat kikapcsoltam.. Kicsit új nekem ez az Ati kártya, de mivel magyar a Catalyst Controller így egyszerübb a dolog, de ha esetleg tudsz valami tippet ami segíthet az jó lenne. A játékot mindhárom beállításon (szoftver, OpenGL, D3D) próbáltam és mindnél ugyan ezt csinálja.
2017. aug. 14. 14:00
 7/10 anonim ***** válasza:

De.. ami az MOTD-be van az egy weblapot akar megjeleníteni. Fogd meg és törölj ki belőle mindent, hátha segíteni fog rajta.

Esetleg még azt is megteheted hogy kompatibilizálod mondjuk xp s2-re.

-Van még a AMD catalyst ahol ha hozzá adod a hl.exet akkor külön be tudod állítani hogy gyengébb legyen a garfikája.

A lényeg hogy opengl-be vagy D3D-be kell hogy fusson a játék softweresen soha nem fusson.

A steamen való vásárlás teljesen biztonságos, DE ha nem bízol a netes vásárlásokba akkor vegyél paysafecard-ot.

Ha ezek se igazán segítenek akkor jobb ha beszerzel egy kicsivel jobb gépet.

Gondlom xp-t használsz 1gb ramal meg 1 magos procival. Más op rendszer nem is való rá mert be zabálja a ramot alap járaton, főleg a win7..vista...

2017. aug. 14. 20:24
 8/10 A kérdező kommentje:

És a kompatibilizálást, hogy oldjam meg? SP3-at használok, de amikor a futtatás résznél nézem, hogy milyen módban futtassa csak 95/98 meg egyéb mód van XP sp2 nincs.. A MOTD-t kipróbálom, de ha ez a bot szerón meg is oldja a problémát nem hinném, hogy netes szervereken is megoldaná ugyanis tapasztalataim szerint ott egyedi MOTD van (pár hónapig béreltem szervert)..

Igen XP-t használok és a gép már tervben van ha minden jól alakul akkor a hónapban meglesz

a gépnek ha érdekel a konfigja (nem egy erő mű, de nekem egyenlőre tökéletes) link: [link]

A win7-et annyira nem csípem, de ha meglesz ez a gép akkor azt fogom rá telepíteni.. OpenGL-be futtatom a cs-t. És igen ezzel az AMD Catalystel van gondom szerintem ugyanis ha megnyitom a beállításokat ugye feljön az ablak, de sehol nem találok olyat, hogy egyedileg állítsam be az alkalmazásokhoz a grafikát.. Régebben ezt az FX5500-asommal meg tudtam oldani pedig ahoz is netről szedett Nvidia Driver volt.. De ennél a kártyánál semmi tapasztalatom nincs így a segítséged kérném, hogy hogyan tudom megoldani.. Egy képet megpróbálok linkelni róla, hátha segíteni tudsz. Minden beállítást vissza tettem alapbeállításra.

link: [link]

Igen sokan mondták, hogy biztonságos ezért is tervezem mostmár véglegesen decemberre ugye karácsonykor olcsóbbak a dolgok nem azt mondom, hogy az a 3000FT földhöz vág, de ugye csak karácsony így meglepem magam vele.. Egyébként sokat rendelek a netről, de csak utánvételesen. Így nem vagyok hozzá szokva ehez, de remélem minden oké lesz és sikerül a vásárlás!

2017. aug. 14. 20:47
 9/10 anonim ***** válasza:

-Ha xp használsz felesleges a kompatibilitás.

-így van az MOTD szervertől függ.

-Amint gépet vásárolni szeretnél az jó de a videó kártya igen csak gyenge főleg hogy integrált.

Ha már megveszed a gépet ne windows 7et hanem 10-et rakj fel 100x jobb gyorsabb és biztonságosabb és kevesebb ramot eszik ha letiltod a felesleges dolgokat.

-Ami neked van AMD catalyst az nagyon régi verzió.

[link]

-Decemberbe a játék 2,50 euró szokott lenni az kb 800ft az már tényleg semmiség.

A steamen való vásárlás teljesen biztonságos emiatt nem kell aggódni.

2017. aug. 14. 23:43
 10/10 A kérdező kommentje:

Szóval olcsóbb mint számoltam azta ezt jó tudni :) akkor lehet beujjítok mellé még pár játékot ha már 800 ft körül lesz az ára. :)

Tényleg? Elvileg 2010-es ujabbat a hivatalos AMD oldal nem dob ki hiába keresek rá a típusra.. Igen azt tudom, hogy gyenge, de gondolom az ilyen 2008-as játékokig (kb) elviszi amit kell, de ha mégse akkor beszerzek egy gyengébb kártyát idéiglenesen. Win10? Huhh hát ha esetleg neten van fent pld torrenten olyan mint a win7-nél találtam, hogy úgymond a hivatalos oldalról töltötték fel akkor jó lenne.. Majd utána nézek :) Köszönöm a válaszod! És esetleg te tudsz linkelni egy frissebb Catalyst drivert? Mert akkor ezek szerint ez lehet a ludas ami miatt a Cs szaggat.. vissza térve a win10-hez tudom, hogy kalózkodás stb.. De mint láthatod nem vagyok egy eltartott gyerek szóval lassacskán kell felépítenem a dolgokat.. Fura érzés am ilyennek lenni :D :D sokan ugye ezek az i3-i7 gépekkel tolják és nem is veszik észre, hogy például egy hozzám hasonló ember miért tud ennyire csodálni egy olyan gépet amit ő nem tud mindennap kezelni :D :D suliba is HP i5-ös gép van és én érzem magam szarul, hogy csak word-re meg html írásra használjuk :D :D Itthol én teljesen ki tudnám használni nézem youtuben ezeket a videókat pld TheVR-t és ott van a Dying Light.. belegondolok én majd jó 6-7 év után ha ki tudom próbálni főleg ha így megy a sorom és nem adódik egy lehetőség ugye a jobb anyagi élet felé. :)

2017. aug. 15. 00:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!