Counter-Strike 1.6 FPS probléma?
A problémám az lenne, hogy a counter-strike 1.6-ban kevés az fps-em.. Egy ideig Nvidia GeForce Fx5500-as kártyán játszottam akkor megvolt fixen 90-100fps.. Semmi probléma nem volt azután a kártya tönkre ment hónapokig nem volt benne semmi kártya csak az alaplapi integrált kártya ott is ilyen 40-60fps-el elfutott szoftvermódban viszont így nem nagyon mertem szerverekre menni csak botozni.. A cstrike egyébként a Warzone oldalról van letöltve.. Eddig semmi gond nem volt nemrégiben (június) vettem egy Ati Radeon 9550-es kártyát a gépbe azóta a menüben ugyan megvan a 90-100fps, de játék közben alig megy 20-40fps-el és nagyon laggol főleg ha egy botot vagy szerveren egy embert meglátok.. A játékot 32 biten opengl-ben 800x600-as méretben futtatom a hang minőség gyenge és az fps max mint mindig "101" a config-ba nem szoktam belenyúlni csak annyit, hogy pár bindet beleírok meg a célzó színét szoktam variálni általában fehérre.. Évek óta így csinálom sose volt ilyen problémám.. Először a driverre gyanakodtam hamar be is szereztem a legujjabb ATI drivert, de ígysem oldódott meg a probléma.. Így muszáj vagyok hozzátok fordulni, hogy esetleg mi okozhatja még az fps ingadozását?
A gépem nem mai vas, de nekem egyenlőre még megfelel még nem tudok újabbat venni:
250GB Sata1 winchester
1GB DDR ram
2,8Ghz 1 magos proci
Ati Radeon 9550 128mb agp videókártya
AsRock P4VM800 alaplap
Az alap modelleket használod?
esetleg nincs gif,weblap a(z) motd-be a szerveren?
Nem modra gondoltam hanem motd-ra
Eredeti vagy ns? Ha milyen ns honnan töltöd le?
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/1999/REC-html401-19991224/loose.dtd">
<html>
<head>
<title>Cstrike MOTD</title>
<style type="text/css">
pre {
font-family:Verdana,Tahoma;
color:#FFB000;
}
body {
background:#000000;
margin-left:8px;
margin-top:0px;
}
a {
text-decoration: underline;
}
a:link {
color: #FFFFFF;
}
a:visited {
}
a:active {
}
a:hover {
text-decoration: underline;
}
</style>
</head>
<body scroll="no">
<pre>
You are playing Counter-Strike v1.6
Visit the official CS web site @
www.counter-strike.net
<a href="http://www.counter-strike.net">Visit Counter-Strike.net</a>
</pre>
</body>
</html>
Ez található a cstrike könyvtárban lévő MOTD file-ban. sose nyúltam hozzá mindig is ez volt benne mikor régebben is néztem szóval szerintem ez nem lehet gond. A beállításokról még annyit, hogy pld a VGUI menüt kikapcsoltam meg a radar Solid beállítás talán ezek lehetnének még grafikusan lassító tényezők, de régebben se volt velük gond bárhogy használtam őket.. A videókártya drivere elvileg a legújjabb legalábbis a hivatalos AMD oldalt amikor letöltöttem azt írta.
De.. ami az MOTD-be van az egy weblapot akar megjeleníteni. Fogd meg és törölj ki belőle mindent, hátha segíteni fog rajta.
Esetleg még azt is megteheted hogy kompatibilizálod mondjuk xp s2-re.
-Van még a AMD catalyst ahol ha hozzá adod a hl.exet akkor külön be tudod állítani hogy gyengébb legyen a garfikája.
A lényeg hogy opengl-be vagy D3D-be kell hogy fusson a játék softweresen soha nem fusson.
A steamen való vásárlás teljesen biztonságos, DE ha nem bízol a netes vásárlásokba akkor vegyél paysafecard-ot.
Ha ezek se igazán segítenek akkor jobb ha beszerzel egy kicsivel jobb gépet.
Gondlom xp-t használsz 1gb ramal meg 1 magos procival. Más op rendszer nem is való rá mert be zabálja a ramot alap járaton, főleg a win7..vista...
És a kompatibilizálást, hogy oldjam meg? SP3-at használok, de amikor a futtatás résznél nézem, hogy milyen módban futtassa csak 95/98 meg egyéb mód van XP sp2 nincs.. A MOTD-t kipróbálom, de ha ez a bot szerón meg is oldja a problémát nem hinném, hogy netes szervereken is megoldaná ugyanis tapasztalataim szerint ott egyedi MOTD van (pár hónapig béreltem szervert)..
Igen XP-t használok és a gép már tervben van ha minden jól alakul akkor a hónapban meglesz
a gépnek ha érdekel a konfigja (nem egy erő mű, de nekem egyenlőre tökéletes) link: [link]
A win7-et annyira nem csípem, de ha meglesz ez a gép akkor azt fogom rá telepíteni.. OpenGL-be futtatom a cs-t. És igen ezzel az AMD Catalystel van gondom szerintem ugyanis ha megnyitom a beállításokat ugye feljön az ablak, de sehol nem találok olyat, hogy egyedileg állítsam be az alkalmazásokhoz a grafikát.. Régebben ezt az FX5500-asommal meg tudtam oldani pedig ahoz is netről szedett Nvidia Driver volt.. De ennél a kártyánál semmi tapasztalatom nincs így a segítséged kérném, hogy hogyan tudom megoldani.. Egy képet megpróbálok linkelni róla, hátha segíteni tudsz. Minden beállítást vissza tettem alapbeállításra.
link: [link]
Igen sokan mondták, hogy biztonságos ezért is tervezem mostmár véglegesen decemberre ugye karácsonykor olcsóbbak a dolgok nem azt mondom, hogy az a 3000FT földhöz vág, de ugye csak karácsony így meglepem magam vele.. Egyébként sokat rendelek a netről, de csak utánvételesen. Így nem vagyok hozzá szokva ehez, de remélem minden oké lesz és sikerül a vásárlás!
-Ha xp használsz felesleges a kompatibilitás.
-így van az MOTD szervertől függ.
-Amint gépet vásárolni szeretnél az jó de a videó kártya igen csak gyenge főleg hogy integrált.
Ha már megveszed a gépet ne windows 7et hanem 10-et rakj fel 100x jobb gyorsabb és biztonságosabb és kevesebb ramot eszik ha letiltod a felesleges dolgokat.
-Ami neked van AMD catalyst az nagyon régi verzió.
-Decemberbe a játék 2,50 euró szokott lenni az kb 800ft az már tényleg semmiség.
A steamen való vásárlás teljesen biztonságos emiatt nem kell aggódni.
Szóval olcsóbb mint számoltam azta ezt jó tudni :) akkor lehet beujjítok mellé még pár játékot ha már 800 ft körül lesz az ára. :)
Tényleg? Elvileg 2010-es ujabbat a hivatalos AMD oldal nem dob ki hiába keresek rá a típusra.. Igen azt tudom, hogy gyenge, de gondolom az ilyen 2008-as játékokig (kb) elviszi amit kell, de ha mégse akkor beszerzek egy gyengébb kártyát idéiglenesen. Win10? Huhh hát ha esetleg neten van fent pld torrenten olyan mint a win7-nél találtam, hogy úgymond a hivatalos oldalról töltötték fel akkor jó lenne.. Majd utána nézek :) Köszönöm a válaszod! És esetleg te tudsz linkelni egy frissebb Catalyst drivert? Mert akkor ezek szerint ez lehet a ludas ami miatt a Cs szaggat.. vissza térve a win10-hez tudom, hogy kalózkodás stb.. De mint láthatod nem vagyok egy eltartott gyerek szóval lassacskán kell felépítenem a dolgokat.. Fura érzés am ilyennek lenni :D :D sokan ugye ezek az i3-i7 gépekkel tolják és nem is veszik észre, hogy például egy hozzám hasonló ember miért tud ennyire csodálni egy olyan gépet amit ő nem tud mindennap kezelni :D :D suliba is HP i5-ös gép van és én érzem magam szarul, hogy csak word-re meg html írásra használjuk :D :D Itthol én teljesen ki tudnám használni nézem youtuben ezeket a videókat pld TheVR-t és ott van a Dying Light.. belegondolok én majd jó 6-7 év után ha ki tudom próbálni főleg ha így megy a sorom és nem adódik egy lehetőség ugye a jobb anyagi élet felé. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!