Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Aki ismeri : milyen játék a...

Aki ismeri : milyen játék a "Silent Hill 2"? Mik a jellegzetességei? Mennyire fogta meg az embereket?

Figyelt kérdés

Ugyanis:

Én egyáltalán nem ismerem a játékot. Azóta nem jdomearmin@gmail.comátszottam már számítógépen (se más videojáték-jellegű szórakoztató elektronikával), mióta a Pentium4-es gépek még egész újnak számítottak.

Munka közben kezdtem el zenét hallgatni, Youtube-ról egy lejátszási listát indítottam el. De egy idő után a weboldal elkezdett mindenféle, az előzőekhez hasonló jellegű zenéket elindítani, s egyszer csak behozta a Silent Hill 2 videojáték zenéit.

Én meg majd' eldobtam az agyam... ANNYIRA megfogott a zenei stílusa!! ♥

Az egyik kedvencnek bizonyuló darab alatt megnéztem a kommenteket, s pl. ilyeneket - hasonlókat - idézgetnek:

"Itt már nincsen hely, minden foglalt Pizzákkal! Hova ülnél le hát, mindenhol pizzák vannak?"

Ez a játékból van?

Ha igen, akkor jól veszem ki (jól sejtem), hogy a játéknak volt valami a horror témához illő, szürreális humora is?

2017. jún. 10. 21:37
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

hát én 15 éve (6 éves korom óta) vagyok gamer, de egyértelműen a Silent Hill 2 volt az a játék ami a legjobban megfogott

egyszerűen annyira jól el van találva benne minden: a történet, a hangulata, az atmoszférája, a szimbolikája, a művészi megvalósítása - a zene és a látványvilág egyaránt páratlan

ez tényleg az a játék volt ami egyszerűen játszatta magát, volt hogy sunyiba toltam mert egyébként tanulnom kellett volna de nem bírtam ki hogy 20 percet ne játsszak vele

de volt hogy akaraterő kellett hogy ne tegyem félre, mert a játék csillagos ötös pszichológiai-horror, nem olcsó ijesztgetésekkel dolgozik, hanem olyan sötét és nyomasztó az egész, hogy volt kikapcsoltam (csak azért hogy utána 5 perccel később újra elindítsam a játékot)

de a játék olyan összetett pszichológiai szimbolizmussal dolgozik hogy Japánban mikor megjelent külön útmutató adtak ki, amiben leírták, mi mit szimbolizál, de vannak olyan apróságok amikre ha nem figyelsz észre se veszed (pl. a játéknak még viszonylag az elején egy szobában próbababák vannak és az egyiken a főszereplő, James halott feleségének a ruhái vannak - persze ez csak akkor tűnik fel ha megnézed a James-nél lévő képet a feleségéről)

a zene hibátlan, Yamaoka egy zseni, a Promise és az Overdose Delusion első helyen van iPodomon a legtöbbet hallgatot számok listáján de korábbi és későbbi Silent Hill játékoknál is maradandót alkotott, ott van pl. a Silent Hill 1 theme zenéje vagy a Silent Hill 4-ből a Room of Angel

amit meg írtál, az igen egy utalás a játékból, az egyik szereplőre, de vannak örökzöldek ami a játékban csak elvétve fordul elő és nem feltétlenül veszi észre az ember mint az újságosnál a falra írt "there was a hole here...it's gone now"

2017. jún. 11. 04:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!