Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Tudnátok írni komolyabb...

Tudnátok írni komolyabb hangvételű játékokat?

Figyelt kérdés
Olyanokra gondolok mint például a The Walking Dead. (Nem kell feltétlenül interaktívnak lennie.)

2017. máj. 18. 19:41
 1/3 Amarok Tonrar ***** válasza:
Planescape: Torment
2017. máj. 18. 20:20
 2/3 anonim ***** válasza:

A Planescape: Torment zseniális játék, én is csak ajánlani tudom, igazán szárnyal benne a fantázia. Viszont rengeteget kell benne olvasni, ha ez elriasztana, bele se kezdj.

Ha viszont tetszett akkor ajánlom a Knights of the Old Republic 1-2 játékokat, közel sem annyira hosszú Star Wars kalandjátékok, az első rész "csak" nagyon jó történetű, a második történetét viszont az az ember találta ki aki a P:T sztorijáért is felelős, zseniálisan megkérdőjelezi a Star Wars világképét és olyan sztorit kerít belőle hogy nekem a főgonosz a mai napig a legkedveltebb SW karakterem. :)

De hogy rátérjek a lényegre, a játék amit én ajánlok az a "The Stanley Parable". Filozófikus hangulatú játék ami első ránézésre értelmetlen marhaság, de valójában gondolatébresztő az életünkről, a döntéseinkről és az életünk feletti kontrollról, mindezt zseniális humorral és trollkodással fűszerezve, hála a játékodat minősítő Narrátornak aki segít, irányít vagy kioktat, mindezt kitűnő angol kimértséggel és gúnnyal. Mire a végére értem, volt ahol kínosan éreztem magam, volt ahol tehetetlennek vagy döbbentnek és persze voltak részek amik nagyon tetszettek, de a helyzettől függetlenül mindig úgy éreztem hogy a Narrátor modora és szövege aranyat ér. A lényeg hogy felrázza az embert, egyfajta élet és nézőpont újragondolására buzdít.

2017. máj. 18. 21:02
 3/3 anonim ***** válasza:

The Wolf Among Us - ugyanúgy Telltale játék, ez a mesterművük, eddig az ismerőseim között nem találtam olyat, akinek nem esett volna le az álla a végén

Life is Strange - hasonló stílusú, első epizódot játszottam csak még ki, de elég jó sztorija van (az első része ingyenes steamen)

Virginia - érdekes koncepciójú játék, beszéd nincs benne, a zene az valami óriási (külön filmharmonikusok csinálták), viszont nehezen érthető a sztorija. Nem is játszod ki, de egy végigjátszást érdemes megnézni (VRos srácoknak van, az utolsó rész alatt egy kommentben elmagyarázák a sztorit)

SuperHot - Bármi meglepő, de igen, elég komoly hangvételű játék.

Alan Wake - annyira a játék nem lett maradandó, de elég jó sztorija van

Undertale - bármennyire is nevetségesnek tűnik a gameplay elég jó kis sztorija van. Kár, hogy túlságosan beleerőltették az LGBT-t és annak sztereotípiáit (persze, hogy a kőkemény női katona lezbikus és a párja az esetlen tudósnő)

SOMA - maga a játék itt se lett valami jó, de a sztorija viszont elég jó és komoly hangvételű

KoTOR 1-2 - ezt már írták neked, tényleg érdemes kipróbálni

Spec Ops: The Line - egy méltatlanul elhanyagolt FPS egy jó történettel

To The Moon - itt is hiába, hogy RPG Makeres grafika van, a történet odaver nagyon sok játéknak. Elején nem tűnik annyira komoly hangvételűnek a játék, de a végére ez baromira megváltozik

Her Story - ezt annyira nem ismerem, egyik ismerősöm streamelt belőle, elég komoly hangvételű játék.

Hirtelen ennyi jutott eszembe.

2017. máj. 19. 09:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!