Több szerver is van a GTA (5) Online-ban?
Sziasztok!
Eléggé lement a játék ára ahhoz, hogy elgondolkozzak a megvételen azonban csak is a multi miatt döntenék így. Még soha nem játszottam a GTA Online-al és a kérdésem az lenne, hogy mégis hogyan kell elképzelni a megvalósítást?
Van több hivatalos szerver is?
Hány játékos van ezeken a szervereken online átlagosan?
Léteznek nem hivatalos szerverek is?
Azt tudom, hogy amolyan MMORPG feelingben működik csak a szerverek száma és azokon a játékoslétszámra lennék kíváncsi. Köszönöm
Csak hivatalos szerverek léteznek, nincs sem tört, sem dedikált. Csatlakozáskor mindig a rendszer bedob egy lobbiba, és ott random játékosokkal találkozhatsz. Ha indul egy küldetés, akkor a rendszer átdob egy olyan szerverre amin az a küldetés fut, majd annak végeztével annak a lobbijába dob ki.
Nem te választod ki hogy melyik szerverre csatlakozol, nincs olyan hogy bárki is irányít egy szervert és azon X dolgot futtat mint a San Andreas nem hivatalos multijában. Annyit választhatsz hogy egy induló küldetésnél kihez csatlakozol, mert minden küldetés csapatjáték. A szerverek lobbijában is indulnak random minijátékok (verseny), ahol mindenki a másik ellen van, a legtöbb pontot elérő nyer.
Ha több barát összeáll és barátnak is vannak jelölve a Social Club rendszerén belül, akkor van egy olyan beállítás hogy a barátok egy session-be kerüljenek és egy szerveren játszanak. Illetve létezik külön meghívás menüpont minden küldetésnél ahol az online barátodat meghívhatod közös küldetésre, ilyenkor őt automatikusan átdobja a rendszer arra a szerverre ahol a játékosok gyülekeznek a küldetés indításához.
Bár a "szerver" szót használtam, mégsem olyan ez mint a klasszikus listázható szerverek ahol te választod ki hogy melyik érdekel és melyikre csatlakozol aszerint hogy hányan vannak és milyen típusú a szerver. Itt mindent a Rockstar rendszere szabályoz. Nincs klasszikus fel-lecsatlakozás sem, mindig egy töltőképernyőt látsz amikor változik a helyszín aszerint hogy küldetésben vagy azon kívül vagy.
Nekem nem jött be az Online rész, pedig nagy GTA rajongó vagyok a III. rész óta.
Talán a community vágja haza az egészet. Lamar első küldetését nem tudom hány napon keresztül próbáltam végig vinni, valaki mindig meghalt a csapatból. A legjobb, amikor majdnem el sem jutottunk a lényegig, mert a csapattárs menet közben majdnem gallyra vágta a kocsit.
Lehet ott rontottam el, hogy nem szereztem barátokat ismerősöket, mert nélkülük eléggé semmilyen játszani az Onlinet. Random emberekkel rak össze a játék non stop, készülhetsz rá, hogy sok lesz az amatőr, akik nem hogy lőni, de még autót vezetni sem tudnak normálisan.
Akkor a stunt versenyek egy vicc. Ha engedélyezve van a custom kocsi használat, akkor hozza mindenki a tuningolt csodáját, és már a rajt után 2 kanyarral előrébb vannak. Lökdösődés az nem kérdés.
Nekem nem ért meg anno 14.000 Ft-ot a játék, hiába AAA név, a multi SZERINTEM gyenge. Majd lehet egyszer nekifutok megint, de most egyáltalán nem hiányzik. Jobban irritált, mint szórakoztatott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!