Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » A Shadow of the Colossus...

A Shadow of the Colossus hogyhogy ennyire túlértékelt?

Figyelt kérdés

évekig hallgattam hogy legjobb PS2 játék, zsenális emiatt, szuper amiatt, minden idők egyik legjobb játéka úgyhogy néhány napja nekiültem miután kölcsönkaptam PS3-ra

a játék lassan 3/4nél járok és eddig egyáltalán nem nyűgözött le

a művészeti megvalósítása a játéknak pazar elismerem, a karakterek és colossusok dizájnja tényleg kalapemelést érdemel, de itt ki is merül a játék

a zene jó, egyszerű mégis hangulatkeltő, ez is plusz pont noha messze a vizuális megvalósítás az ami itt dicséretreméltó

viszont a játék ezen felül nem tud semmit sem teljes értékben nyújtani

a történet az úgy van, annyit tudunk hogy Wander fel akarja éleszteni a lányt és Dormin aki valami istenféleség azt mondja neki hogy a colossusokat el kell pusztítania

miért? mi rosszat tettek ezek a lények? ki egyáltalán a lány? Wander szerelme? Húga?

7 órája játszok de semmit nem tudtam meg egyik szereplőről sem, nem tudok velük azonosulni, nem tudok velük együtt érezni, akkor mi motiváljon hogy játszak

ha a végén derül ki minden, akkor az viszont meg dramaturgiai hiba, mivel történetvezetést nem lehet úgy csinálni, hogy a történet 95%-ban a sötétben tapogatozva néhány dolgot is csak sejteni lehet, majd az utolsó 5%ban derül ki minden

eddig a pontig a történet abból áll, hogy egy srác önös érdekektől vezérelve ártatlan lényeket gyilkol a világ végén

ez elég morbid

játékmechanikailag is defektes az egész

az irányítás borzalmas, főleg a ló irányítása

az AI nagyon amatőr, nem egyszer volt hogy ott állok a colossus előtt az meg megfordul és elindul a másik irányba

a játék nehézségi szintje még az ami jól el van találva, mert kell egy kis idő mire az ember kibogarássza hogy kell legyőzni ezeket a colossusokat és utána sem piskóta némelyiket lenyomni de azért mégsem egy Hitman színvonalon vannak ezek a fejtörők

2017. febr. 6. 00:59
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

amúgy az csak nekem tűnt fel hogy a tizenegyedik és tizennegyedik colossus ugyanaz?

nem beszélve az elsőről és a tizenötödikről

nem értem, egy csomó concept art van a tervezett de fel nem használt colossusokról (24et akartak) akkor a játék végére miért használtak fel újra korábbi colossusokat?

2017. febr. 18. 15:40
 12/19 A kérdező kommentje:

Am a két oroszlán (vagy tigris) colossus nekem is feltűnt mondtam is 'őt nem nyomtam már le egyszer'

az első meg utolsó előtti mellett van egy harmadik iker, a hatodik(?) , a szakállas óriás

2017. febr. 20. 21:47
 13/19 anonim ***** válasza:
hm és tényleg
2017. febr. 20. 21:50
 14/19 anonim ***** válasza:
A külsejük hasonlít csak, más taktikával kell legyőzni mindet
2017. febr. 20. 22:54
 15/19 A kérdező kommentje:

hát azért a tizenegyediknél és tizennegyediknél nem volt túl nagy különbség

hátára letörni a páncélt és támadni a hátát

annyi különbség volt hogy az egyiket egy fáklyával kelett lelökni egy szirtről a másikra meg ráborítani egy homlokzatot, de attól még a nagyrésze újra volt felhasználva

2017. febr. 21. 16:00
 16/19 A kérdező kommentje:
*hátáról
2017. febr. 21. 16:00
 17/19 anonim ***** válasza:

azért volt környezeti eltérés is, a tizennegyediknél az a kert szerintem szépen volt megcsinálva

de egyébként ja, ha már volt 8 kukázott colossus választhattak volna azok közül vagy nem tudom, mint hogy a legvégére korábbiakat használnak fel újra

2017. febr. 21. 18:11
 18/19 anonim ***** válasza:
én azt nem értem, hogy sokan a játék hibáit a korára róják fel "nézd akkori szemmel" közben a játék mikor megjelent 2005-ben, nem akkor alakult ki köré ekkora kultusz, hanem az azt követő években, olyan 2010 környékén
2017. ápr. 4. 11:00
 19/19 anonim ***** válasza:
azért már 2010 elott kialakut a közössége, inkább csak gyarapodott a későbbi években
2017. ápr. 12. 20:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!