Battlefield 3 multiban lehet jegyzetelni a többi játékosról?
Szerintem te vagy az első, akinek ez eszébe jutott, ezért nem csodálom, hogy nincs benne a játékban ez a funkció.
Mi az, hogy "tartsam távol magam"? Hogy tartod távol magad a csapattársaidtól? Meglátod Xxx_Killer_xxX-t vagy e@&4>#_HUN-t, és kilépsz a játékból? Vagy nem segítesz nekik, hagyod őket meghalni? Vagy mi?
1 példa. Van egy tankom, amivel 5 percig megyek az ellenfél bázisára, előtte 10 percig vártam rá a bázison. Van rajta két hely, egy a géppuskába, ami elég hatékony, a harmadik hely pedig a lézeres célmegjelölő. Sniperjóska beleül a tankomba, amikor neki olyan kedve van, egyszerűen kiszáll, foglalja a helyet egy korrekt játékostól, vagy ha találatot kapott a tank, mutatja az ikon, hogy ő engineer, de nem segítene javítani a tankot, inkább tovább áll. Csak példának mondom, egy 64 fős szerveren van átlagban 3-3 tank, egy tankkal tudok csinálni 15 killstreak-et is, ha kedvezőek a helyzetek. A másik, a minimapon kék ikonnal jelzik a csapattársaimat, aki nem kívánatos, azt lehetne mondjuk zöld ikonnal jelezni, és ha meglátom, akkor gázt nyomok, ha beakarna szállni a tankomba.
"Meglátod Xxx_Killer_xxX-t vagy e@&4>#_HUN-t, és kilépsz a játékból? Vagy nem segítesz nekik, hagyod őket meghalni? Vagy mi?" Igen, pontosan, kivéve hogy kilépek. Miért szerinted mit kellene csinálnom, hagyjam hogy kihasználjon? Áruld el nekem, miért segítsek olyan játékosnak, akivel csak magamat hátráltatom? Sokszor elég rosszul esik, hogy direkt szlalomozni kell a játékosok között, azért, mert néhány csak magamra gondolok stílusú játékos miatt jobban járnék, ha inkább az ellenséget engedném magamhoz közel.
Tegnap például attack heliben ültem, beszállt egy gunner, eltaláltak minket, 100-ról 28-ra lement a helikopter páncélja. Fedezék mögött leszálltam, és vártam hogy megjavítsa, hát nem javította meg, arrébb repültem, és megjavítottam magamnak. Vagy szerinted a játékban minden közös, ha valaki berohan a tűzfészekbe, menjek én is utána, és haljak meg 90%-os valószínűséggel, csak azért, mert ő a csapattársam?? Régebben én is így voltam eleinte, de rájöttem, hogy ez senkinek sem jó. Mindig először magamon segítek, aztán jöhet a többi játékos. Várom hogy szerinted miben tévedek!
A Bad Company 2 idején játszottam utoljára idegenekkel, azóta csak a saját csapatommal BF-ezünk, így hát a fenti gondok nagy része teljesen ismeretlen a számomra. Mondjuk mi már 35-40 éves vén sz**ok vagyunk, rég nem húzzuk fel magunkat a béna vagy troll csapattársakon. Még a győzelem sem olyan fontos, ha közben jól szórakoztunk. "Oké, elkenték a szánkat, de nekem volt egy 35-ös killstreakem, Bandiék meg egy csónakkal kilőttek egy APC-t, úgyhogy tök jó meccs volt."
A játék csak játék.
Statom szerint 290 órát bf-eztem, meg jó párszor ledobott a szerver, rossz volt a kapcsolat. Ezalatt 98%-ban a jármű lopások miatt húztam fel magamat. A többi minden csak semmiség. Csak szemléltetésnek, egy jónak mondható mtar21-el 50 mérföldről már elég nehéz megölni egy játékost, a jóval nagyobb méretű acwr-el ez kb. 80 mérföld, a támadó helikopter gépágyújával 800 méterről tiszta headshot-ot lehet leadni, a tv rakétáját 1 mérföldig lehet egérrel irányítani. Ezért nagyon fontosak számomra a járművek, csak minden járművet kimakszolni kb. 150 óra egy átlagos játékosnak.
A tervezők amugy megoldhatták volna ezt a gondot. Amíg egy játékos a járműje mondjuk 5 méteres körzetében van, 10 másodpercig ne tudja senki se elfoglalni a vezetőülést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!