Mégis mi értelme van a Pokemon GO-nak?
Mi haszna van? A sétát leszámítva nem sok, időtöltés mint bármilyen más hasonló játék. Az emberek nagyon sok dolgot csinálnak aminek nincs értelme, mégis örömöt okoz nekik.
Oldalakat lehetne írni miért zsenilás a játék koncepciója, de röviden:
Mobil volta miatt bárhol bármikor játszható és széles rétegnek elérhető.
Additivitás mert mindig csak egy keveset kell tenned, hogy elérd X dolgot. (jó a tojáskeltetés kicsit ellentmond ennek)
A Pokémon egy világszerte elterjedt brand, mivel nem új keletű így egészen elfogadott társadalmilag.
A balesetek esetében meg értelmetlen a játékot okolni, naponta jóval több mobilos baleset történik mint pokémonos, csak a média felkapja őket. Mondjuk egy sima autóbalesetnek egyre kevesebb a hírértéke, ha csak telefonált a sofőr, mert "már szinte mindennapi". Na meg a kamu hírek is ezerrel gyártódnak a közösségi oldalakon.
Egy kicsit sem gondolsz bele más fejével a dologba, igaz? Ha megtennéd tudhatnád, hogy ez másnak pont ugyanúgy tetszik, mint neked a saját hobbid. Biztos vagyok benne, hogyha látnám egy napodat, akkor találnék benne olyan dolgot, ami szerintem "Full haszontalan". Csak valószínűleg nem kérdezgetném itt, hanem elkönyvelném annyival, hogy csináld, ami neked jól esik.
Engedd meg, hogy kérdezzek pár dolgot én is:
-Nem mindegy neked, hogy ki-mire költi a pénzét? Más sem turkál a te zsebedben, hogy miért vetted meg ezt meg azt.
-Egy budapesti lakos, aki évek óta ott lakik és kismillió alkalommal látta a várost, miért mélyedjen el a "tájban"? Mert szerintem annyira azért nem szép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!