Ahri vagy Karthus kezelhető könnyebben mid/top lane-n? (mielőtt jönnek az ilyen kommentek, h "az a jobb amivel tudsz játszani blabla", nem, nem azt kérdezem melyik a jobb, hanem melyik az egyszerűbb elsőre)
Karthus könnyebb, Q-val aknászod az egész mapot kb.
Ahri valamivel nehezebb, de jobb a burstje, tekintve hogy +20% dmg-et kap charmból, elküldesz egy kombót a másikra - fél élet.
A szinttől függ, hogy melyik könnyebb/nehezebb.
Ahri azért könnyebb, mert mobilis, tehát ha rosszul pozicionálsz vagy gankelnek az ultijával könnyen megoldhatod a helyzetet, míg Karthussal csak beletörődni tudsz a helyzetbe, mert se hard cc-je, se mobility-je nincs. Magasabb szinten a Q-jával sem olyan könnyű találni, és meglehetősen nehéz elég sebzést kiosztani mielőtt kifocusolnak egy teamfightban. Nem véletlenül nem pickeli senki már hosszú ideje. Egyre szaporodnak a képességek, amik kivédik az ultiját és a CC engage tankok felemelkedése is fájt neki.
Ha választanod kell én mindenképpen azt javaslom, hogy az Ahri-t gyakorold.
az a baj Karthust mindenki úgy nyomja ahogy az előttem lévő írja
Pedig normálisan kéne vele játszani, nem pedig suicide módon, hogy bemegyek meghalok és ulti
Mana shield, Zhonya és mozogni vele, hogy az E sebezzen ezerrel... és utána meghalni, de ha lehet akkor persze nem :)
De ha egymás ellen lenne ez a két champ, akkor egyértelműen Ahri
Amúgy meg igen, ultija lassan nem sokat fog érni, de ha minél tovább életben mardsz egy fight alatt, nagyobb az esélye, hogy AP-k elnyomják a Zhonyát már akkor...
Ezért nem kell instant bemenni 5 közé
Ahri tényleg jobb. Nehézségre én nem tudnám megmondani, hogy melyik könnyebb. Karthus nem mobilis, viszont elég jól tud zónázni és van sebzése is.
Ahri nagyon mobilis szinte minden spelljével. Q-van kap movement speedet+ vissza fele true damaget tol, E igazából slowolja az enemyt, ultival meg oda ugrassz ahova akarsz. Annyi benne a nehézség hogy nagyon skillshotos. De ő az egyik legszemetebb champ. Nem elég, hogy mobilis de még burst is elég durva tud lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!